19. dubna 2012 • 14:10

ZNÁMKOVÁNÍ: Drogba, Čech, Cahill… Největší hvězdy zápasu

Autor: Karel Häring (Twitter KHaring75)
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Brankář Petr Čech se zařadil mezi nejopěvovanější hvězdy zápasu Chelsea-Barcelona (1:0). Spolu s jediným střelcem utkání Didierem Drogbou a obráncem Garym Cahillem dostali v anglických a španělských denících vesměs nejvyšší ocenění.



Český gólman výrazněji nezaujal pouze redaktory listu The Times, kteří mu za středeční výkon udělili lehce nadprůměrnou známku 6.

O stupeň víc si však vysloužil například v The Sun nebo v Daily Mail, který napsal: „Předvedl několik slušných zákroků, než v závěru vytáhl ,vítězný‘ proti Puyolovi. Měl i štěstí, ale zasloužil si ho.“

Daily Telegraph nešetřil vysokým hodnocením, v šesti případech sáhl po známce 8 a Čech se dostal do této skupiny (jen A. Cole získal 9). „Předvedl vynikající zákrok proti Puyolovi. Vždy dokázal rychle vyběhnout z čáry a dominoval svému pokutovému území. Zkomplikoval zakončení Fábregasovi, Adrianovi nebo Iniestovi.“

Představení českého gólmana ocenili i ve Španělsku. Probarcelonský list Mundo Deportivo mu dal známku 3 (nejnižší 1, nejvyšší 4) a vybral jej za nejlepšího hráče Chelsea.

„Hrdinou zápasu se mohl stát Cesc, ale byl jím Čech. Pochopitelně spolu s Drogbou. Ukázal dobré zákroky a měl i štěstí.“

Z dalších hráčů „blues“ sklidili nejvíc komplimentů právě střelec jediné branky, obránce Gary Cahill, především za několik vynikajících zákroků proti Messimu, a členové „Old Guard“ Frank Lampard, John Terry a Ashley Cole.

Na Čecha se řítil osamocený Fabregas, proti českému gólmanovi neuspěl
Na Čecha se řítil osamocený Fabregas, proti českému gólmanovi neuspěl

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud