10. dubna 2013 • 00:15

Dortmundský zázrak připomenul kolaps Bayernu v Lize mistrů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Euforie zalila fotbalový Dortmund. Borussia v odvetném čtvrtfinále přemohla doma Málagu 3:2 a slaví postup do semifinále Ligy mistrů. V infarktovém závěru dvěma góly vzala Španělům sen o nejlepší čtyřce soutěže. Málaga vedla v 90. minutě 2:1 a zdálo se, že jí nemůže postup uniknout. Leč stalo se, dvě trefy v nastavení poslaly dál Dortmund. Žlutočerné moře v hledišti bylo v euforii.



Taková koncovka, to se jen tak nevidí. Fotbalovým fanouškům v Německu ale blesklo hlavou, tohle už tu jednou bylo, byť v úplně jiném podání. Vrátili se v myšlenkách a v čase o čtrnáct let zpátky.

Tehdy ve finále Ligy mistrů velký rival Borussie Bayern Mnichov prohrál s Manchesterem United. Německý tým vedl 1:0, ale v nastavení mu celek z Old Trafford dvěma góly výhru vzal.

VIDEO: První gól Dortmundu do sítě Málagy obstaral kanonýr Lewandowski

Tentokrát štěstena držela palce bundesligovému týmu a do kolen poslala španělského soka. Už už to vypadalo, že jsou Němci na kolenou. Prohrávali 0:1 a 1:2,  hráči Málagy už možná někde uvnitř spřádali myšlenky na to, kudy povede cesta do finále.

A to se jim stalo osudným. V první minutě nastavení udeřil Reus a oživil naděje Borussie.

VIDEO: Podívejte se na trefu Reuse do sítě Málagy na 2:2

Ta v euforii strhla nakonec díky gólu stopera Santany, jenž se vysunul na hrot, vítězství a tím i postup na svou stranu. Míč doslova dotlačil z brankové čáry do sítě a bylo hotovo.

VIDEO: Podívejte se na gól Santany, který poslal Dortmund dál v Lize mistrů

Němci šíleli nadšením, o hráče a fanoušky španělského týmu se pokoušel infarkt. Fotbal v Dortmundu zkrátka ukázal, jak umí být krásný, ale i krutý. Vlídnější tvář viděl tentokrát bundesligový tým.

VIDEO: Podívejte se na kolaps Bayernu ve finále Ligy mistrů

Felipe Santana slaví třetí a postupový gól Dortmundu
Felipe Santana slaví třetí a postupový gól Dortmundu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud