9. dubna 2013 • 22:42

Finiš Dortmundu z říše snů, vyhrál 3:2 a poslal Málagu z Ligy mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Borussie Dortmund vstali z mrtvých a v odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů proti španělské Málaze vydřeli výhru 3:2. Díky ní postoupili mezi čtyři nejlepší celky Champions League. O postupu rozhodli dvěma trefami v nastavení zápasu. První duel skončil 0:0, proto stačili Borussii k postupu i výhra o gól.



Dortmund napodobil výkon Manchesteru United z finále z roku 1999, kdy se anglický celek proti Bayernu Mnichov dvěma góly v nastavení a výhrou 2:1 postaral o jeden z památných momentů Ligy mistrů.

"Nikdy jsem něco takového nezažil. Už bylo po nás, ale dokázali jsme obživnout," řekl šéf dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke. "Jsou to nejšílenější chvíle mé kariéry. Je to jako z hollywoodského filmu, tak doufám, že naše tažení Ligou mistrů bude mít i hollywoodský konec," uvedl obránce Neven Subotič.

Málaga měla blízko k tomu, aby se stala po Villarrealu teprve druhým nováčkem soutěže, který se dostal až do semifinále, ale nakonec jí nestačilo, že dvakrát vedla.

Dortmund slaví, senzačním závěrem proklouzl do další fáze Ligy mistrů
Dortmund slaví, senzačním závěrem proklouzl do další fáze Ligy mistrů

Nejprve po rána Joaquína a následně i po vydařené akci střídajícího Eliseua z 82. minuty. Dortmund nejprve vyrovnal po pohledné akci, kdy Marco Reus patičkou uvolnil kanonýra Roberta Lewandowského, který obešel gólmana a zamířil do prázdné branky. Polský útočník zaznamenal sedmý zásah v letošní Lize mistrů.

Druhý zásah Borussie přišel až v nastaveném čase, kdy Reus dotlačil míč do sítě. Německý celek však stále potřeboval ještě jeden gól. A ten skutečně přišel. Na hrot se vysunul stoper Santana a po závaru z brankové čáry skóroval potřetí a posunul Dortmund do semifinále.

Odvetné čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Borussia Dortmund - Málaga 3:2 (1:1)
Branky: 40. Lewandowski, 90.+1 Reus, 90.+2 Santana - 25. Joaquín, 82. Eliseu. Rozhodčí: Thomson - Rose, Ross (všichni Skot.). ŽK: Bender, Schmelzer - Gamez, Toulalan. Diváci:  65 829. První zápas: 0:0, postoupil Dortmund.

Sestavy:
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Santana, Schmelzer - Gündogan (86. Hummels), Bender (72. Sahin) - Blaszczykowski (72. Schieber), Götze, Reus - Lewandowski. Trenér: Klopp.
Málaga: Caballero - Gamez, Demichelis, Sánchez, Antuněs - Camacho, Toulalan - Joaquín (87. Joaquín), Baptista (83. Santa Cruz), Isco - Duda (74. Eliseu). Trenér: Pellegrini.

VIDEO: Podívejte se na první trefu Dortmundu do sítě Málagy

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 20:45
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3:2
ONLINE
9. dubna
20:45
Málaga CF
Málaga CF
Góly

Domácí: 40. Lewandowski, 90+1. Reus, 90+2. Santana

Hosté: 25. Joaquín, 82. Eliseu

Sestavy

Domácí: Weidenfeller – Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer – Gündogan (86. Hummels), Bender (74. Sahin) – Blaszczykowski (72. Schieber), Götze, Reus – Lewandowski

Hosté: Willy – Gámez, Demichelis, Sergio Sánchez, Antunes – Toulalan, Camacho – Joaquín (87. Portillo), Duda (74. Eliseu) – Isco – Júlio Baptista (83. Santa Cruz)

Karty

Domácí: Bender, Schmelzer

Hosté: Gámez, Toulalan

Rozhodčí

Thomson – Rose, Ross (SCO)

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud