20. února 2014 • 16:46

Průšvih?! Robben měl plivnout na Sagnu, hvězda Bayernu to odmítá

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrázek a videa zmíněné akce okamžitě kolovaly sociálními sítěmi. Televizní záběry z osmifinálového duelu Arsenalu s Bayernem (0:2) naznačují, že Arjen Robben plivl na domácího obránce Sagnu. Nizozemský rychlík se nařčení brání s tím, že na protihráče ukápla kapka potu. Kde je pravda?



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
0:2
ONLINE
19. února
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí:

Hosté: 54. Kroos, 88. T. Müller

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Sagna, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs (31. Monreal) – Oxlade-Chamberlain (74. Rosický), Flamini, Özil, Wilshere, Cazorla (38. Fabiański) – Sanogo.

Hosté: Neuer – Lahm (C), Dante, J. Boateng (46. Rafinha), Alaba – Robben, Martínez, Alcântara (79. C. Pizarro), Kroos, Götze – Mandžukić (65. T. Müller).

Náhradníci

Domácí: Fabiański, Monreal, Jenkinson, Rosický, Gnabry, Podolski, Giroud

Hosté: van Buyten, Rafinha, Contento, Müller, Pizarro

Karty

Domácí: Szczęsny (č), Sanogo, Rosický

Hosté: J. Boateng, Mandžukić

Rozhodčí

Rizzoli – Faverani, Stefani

Stadion

Emirates Stadium, London

Šlo o moment z prvního poločasu. Sagna ležel u půlící čáry na zemi, Robben se svému strážci šel omlouvat. Sklonil se nad něj, poplácal ho po zádech a zase odběhl. Na první pohled klasická situace, jakých v zápase proběhnou desítky.

Jenže detailní záběry odhalily, jak na Sagnu letí z oblasti Robbenova obličeje kapka. Fanoušci na sociálních sítích hned šířili video s tím, že Robben na ležícího Sagnu plivl. Šlo by samozřejmě o mimořádně nesportovní gesto, za které by opora Bayernu mohla být i dodatečně potrestána.

Robben po utkání odmítl nařčení s tím, že šlo o kapku potu, která šla z jeho tváře. "Jestli jsem na někoho plivl, zakažte mi hrát třeba deset zápasů," bránil se hvězdný záložník. "Nemám na hlavě moc vlasů, pot prostě sklouzl dolů."

Nizozemský rychlík se po utkání na Arsenalu cítil velice dotčený, že vůbec takové obvinění padlo. "Aby bylo jasno. Na nikoho jsem neplival, to bych v životě neudělal. Pokud bych plivl protihráči do obličeje, už bych se nemohl podívat do očí sám sobě ani své rodině," dodal emotivně.

Nešlo o jediný Robbenův kritický moment v zápase. Po faulu na něj dostal červenou gólman Arsenalu Wojciech Szczesny, Bayern navíc kopal penaltu. Tu ale neproměnil Alaba, stejně jako před ním domácí špílmachr Özil.

"Náš gólman šel skutečně po míči a dotkl se Robbena, který to určitě přihrál, to jsem mu potom také řekl," zlobil se na oporu Bayernu Arséne Wenger. "Červená karta nejen změnila utkání, ale úplně ho zničila. Do té doby měl zápas nejvyšší kvalitu a po přestávce už se nehrál fotbal," přidal naštvaný kouč Arsenalu.

Szczesny zfauloval Robenna, dostal červenou kartu
Szczesny zfauloval Robenna, dostal červenou kartu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud