2. dubna 2014 • 23:45

Černý večer Petra Čecha: Proti PSG chyboval při dvou gólech

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento zápas může znamenat začátek jeho konce v Chelsea. Brankář Petr Čech se v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů musel chytat za hlavu při všech gólech, které dostal na stadionu fotbalistů Paris St. Germain při porážce 1:3. Na první trefu soupeře "luxusně" nahrál kapitán John Terry, pak přišel vlastní gól Davida Luize a na samém konci obrana nechala prokličkovat Pastoreho, který napálil míč k bližší tyči. To byl prostor, který si měl Čech pohlídat. Právě český reprezentant patřil po konci utkání mezi nejkritizovanější hráče.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
3:1
ONLINE
2. dubna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 4. Lavezzi, 61. Luiz (vl.), 90+3. Pastore

Hosté: 27. Hazard

Sestavy

Domácí: Sirigu – Jallet, Alex, Silva (C), Maxwell – Verratti (75. Cabaye), Motta, Matuidi – Cavani, Ibrahimović (69. Lucas), Lavezzi (84. Pastore).

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Ramires, Oscar (72. Lampard), Luiz, Hazard – Schürrle (59. Torres).

Náhradníci

Domácí: Douchez, Marquinhos, Digne, Cabaye, Rabiot, Pastore, Lucas

Hosté: Schwarzer, Kalas, Lampard, Mikel, Ake, Torres, Ba

Karty

Domácí: Alex, Motta, Cavani

Hosté: Ramires, Willian, Luiz

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Jestli si bude počínat Chelsea v odvetě podobně jako při poslední akci středečního zápasu, může na postup proti francouzskému mistrovi zapomenout. Javier Pastore si v nastavení vzal míč, prokličkoval kolem bránících hráčů soupeře jako kolem kuželek a parádní akci zakončil střelou k bližší tyči, kterou by měl brankář Čechových kvalit pokrýt.

VIDEO | PSG - Chelsea 3:1. Za tento gól kritizují obranu Chelsea i Čecha

 

V 61. minutě předtím Čech jen bezmocně padl na záda také. Po Lavezziho střele míč poslal za záda jeho spoluhráč David Luiz. A také v tomto případě vyčítali komentátoři Čechovi, že si nepočínal při celé akci mnohem aktivněji.

"Dva ze tří gólů jdou na účet Petra Čecha. Nemůžete se nechat nachytat u svojí bližší tyče," prohlásil komentátor BBC a bývalý skotský reprezentant Pat Nevin.

Právě na stránkách britské veřejnoprávní stanice ihned po zápase rozjeli debatu, zda se Čechova desetiletá éra v Chelsea neblíží ke konci a od příští sezony ho v týmu nenahradí Belgičan Thibaut Cortois, který září na hostování v Atlétiku Madrid. "Goodbye Cech. Hello Courtois," zněl jeden ze vzkazů čtenářů. "Čech musí být velmi opatrný, protože Chelsea bude hledat jakýkoliv důvod, proč ho nahradit Courtoisem," připomněl další z fanoušků.

Brankář Chelsea Petr Čech se hodně divi Brankář Chelsea Petr Čech se hodně diviFoto ČTK

Jak špatně zápas pro Chelsea skončil, tak ale také špatně začal. Už ve 4. minutě utkání s Paris St. Germain se snášel míč na hlavu kapitána Johna Terryho v pokutovém území, ten ho odvrátil hodně nešikovně k nohám Ezequiela Lavezziho, ačkoliv nebyl vůbec nikým tísněn. Následovala parádní rána, proti které Čech zůstal bezmocný.

Terry si připsal gólovou asistenci, o kterou vůbec nestál jen čtyři dny poté, co o víkendu rozhodl vlastním gólem o porážce Chelsea s Crystal Palace 0:1. Ani Terryho pozice nemusí být v týmu tak silná jako dřív.

Původně se o zápasu mluvilo jako o premiérovém souboji Čecha se Zlatanem Ibrahimovicem. K němu ale nedošlo. Hvězdný kanonýr nedělal Čechovi během zápasu téměř žádné starosti. Výraznou šanci si proti Chelsea nevytvořil a kvůli zranění dokonce opustil 20 minut před koncem hřiště. To však neznamená, že by brankář Chelsea neměl vrásky na čele. Právě naopak.

VIDEO | PSG - Chelsea 1:0. Podívejte se na Lavezziho gól po Terryho hlavičce

 

VIDEO | PSG - Chelsea 2:1. David Luiz si dává vlastní gól


David Luiz_Own Goal Chelsea vs PGS - Champions... by AllFootballToday 

 

Petr Čech inkasuje třetí branku
Petr Čech inkasuje třetí branku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud