Karel Häring
24. května 2014 • 11:36

Simeone: Že jsem Bůh? Největší dar, co můžu od hráčů dostat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LISABONU | Není pochyb o tom, kdo je největší hvězda současného Atlétika. Když včera začala tisková konference s hráči, dostávali otázky jen postupně, jakmile přišla řada na Diega Simeoneho, padal jeden dotaz za druhým.



V pondělí jste řekl, že nastoupí jen ti, kteří budou připraveni na sto procent. Jak tedy vypadá situace s Diegem Costou a Ardou Turanem, kteří utrpěli o víkendu zranění?
„Oba budeme sledovat na posledním tréninku, musíme se podívat, jak se budou cítit. A podle toho se pak rozhodneme. Jsou to naši důležití hráči, ale jsou to jen jména. Buď nastoupí, nebo nasadíme do hry jiné dva útočníky.“

Tiago řekl, že jste pro hráče jako Bůh, a pokud byste jim řekl, ať skočí z mostu, udělali by to. Co byste naopak udělal vy pro ně?
„Chtěl bych říct, že to je největší dar, který může trenér od hráčů dostat. Tento tým má obrovskou vůli, vášeň i odhodlání, a cítím z něj hlad po úspěchu. Teď je důležité, abychom to ukázali na hřišti.“

Pouze dva neevropští trenéři dosud vyhráli Ligu mistrů či Pohár mistrů, Helenio Herrera a Luis Carniglia, oba Argentinci. Co pro vás znamená možnost přidat se do této skupiny?
„Především děkuji hráčům, kteří mi dali tu šanci. Pracuji v Atlétiku téměř tři roky a mám možnosti se vyvíjet.“

Jak se před finálovým zápasem cítíte?
„Dobře. Nejsem nějak ohromen, jak si možná někteří lidé myslí, ale cítím tíhu zodpovědnosti na svých ramenou.“

V této sezoně jste se utkali s Realem už čtyřikrát. Na který z těch duelů jste se na videu díval nejčastěji?
„Bezpochyby na ten, který jsme vyhráli (v září na hřišti Realu - pozn. red.). Ale nebyl to stejný soupeř, který nás čeká teď, ten současný Real je mnohem kvalitnější. Tehdy byl jejich trenér v klubu krátce a ještě hledal vyváženost v týmu. Tohle utkání bude jiné. Unikátní.“

Trenér Atlétika Madrid během tréninku před finále Ligy mistrů
Trenér Atlétika Madrid během tréninku před finále Ligy mistrů
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud