Karel Häring
23. května 2014 • 12:32

Real už je v Lisabonu, invaze Španělů začala. Dorazí jich přes sto tisíc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LISABONU | Hlavním městem Španělska se pro následující dny stává portugalský Lisabon. Na stadionu Benfiky se v sobotním finále Champions League utkají Real s Atlétikem a fanoušci obou klubů podnikají doslova invazi.



Mezi prvními dorazila výprava Realu Madrid. Tým trenéra Carla Ancelottiho přistál na vojenském terminálu letiště Figo Maduro ve čtvrtek v 19.30 a přistavený autobus odvezl mužstvo do hotelu Tivoli v centru Lisabonu.

Atlético dorazí během pátku, stejně jako řada příznivců obou příznivců. I když oba kluby dostaly pro své fanoušky necelých dvacet tisíc vstupenek, počítá se s tím, že do Portugalska jich celkem přicestuje více než sedmdesát tisíc, portugalské úřady dokonce uvádějí číslo 120 tisíc.

Cesta z Madridu do Lisabonu měří zhruba 650 kilometrů, čehož velký počet „aficionados“ využije k přesunu buď autem, nebo autobusem. V Badajozu, posledním větším španělském městě na trase z Madridu před portugalskými hranicemi očekávají průjezd více než čtyř stovek autokarů. A k tomu okolo patnácti tisíc aut! Další mohou pochopitelně do hostitelské země EURO 2004 dorazit z dalších stran.

Zájem o hvězdu. Cristiano Ronaldo právě oznamuje reportérům, že na finále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid bude k dispoziciFoto Reuters

Ti, kteří chtěli cestovat pohodlněji, si zaplatili letenky. Jejich prodej na trase Madrid-Lisabon vzrostl podle informací deníku Marca o 250 procent. Celkem je prý připraveno 135 letů.

Přepravní společnosti si mnou ruce, ceny vyletěly nahoru, stejně jako za ubytování. Už na konci dubna vyšel nocleh (z pátku na sobotu či ze soboty na neděli) ve čtyřhvězdičkovém hotelu v centru Lisabonu na 35 tisíc korun! A rozhodně nešlo o maximální částku.

I proto hledali fanoušci Realu a Atlétika náhradní, především levnější varianty. Mnoho z nich se tak vydá po finále na cestu do Španělska a přespí v některém z měst blízko hranic.

Nicméně i ve zmíněném Badajozu, dvě stě kilometrů vzdáleném od finálového duelu, vyletěly v posledních týdnech požadavky hoteliérů extrémně nahoru. V nejmenovaném dvouhvězdičkovém hotelu, kde obvykle vyjde noc na 62 eur (cca 1700 korun), chtějí v sobotu téměř šest stovek eur (cca 16 000 tisíc korun).

Ani to však španělskou invazi na historicky první finále Ligy mistrů, v němž se střetnou dva týmy z jednoho města, nezastaví.

Hvězdy Realu Madrid na plakátě před startem finále Ligy mistrů
Hvězdy Realu Madrid na plakátě před startem finále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud