15. července 2014 • 23:43

Hrdina Lafata: Rekord Messiho? On dával góly jinému soupeři

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jednoznačně jeho zápas. David Lafata v utkání Sparty proti estonskému Tallinu řádil, k výhře 7:0 přispěl pěti góly a to mu ještě jeden neuznali. Rozhodčí ho totiž napsal jako vlastní. „Asi měl pravdu, ten vlastní byl,“ souhlasil útočník. Smutný ovšem určitě nebyl. I pěti zásahy si vytvořil osobní rekord. „Pět gólů jsem ještě v mistráku nedal,“ smál se po nevídaném představení.



Sparta sice vyhrála jasně 7:0, kanonýr zápasu ale nechtěl paní štěstěnu urazit. „Jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli. Chtěli jsme vyhrát s čistým kontem a ty góly, to je třešnička na dortu. Ale je pravda, že tolik jich už asi nikdy nedám,“ přiznal spokojený Lafata.

„Někdy se prostě stane, že do čeho kopneš, to tam spadne. Jindy zase může hrát člověk do rána a gól nedá,“ říkal střelec. „Jsem šťastný, ale doufám, že jsem si něco nechal na další zápasy,“ neopomněl dodat sparťanský hrdina.

VIDEO: Parádní představení Sparty

Sám Lafata si ani příliš neuvědomoval, jakého úspěchu dosáhl. Vždyť za poslední roky dal v evropských pohárech pět gólů jen útočník Barcelony Lionel Messi. „Jenže on je dal trochu jinému soupeři,“ zůstal kanonýr skromný.

Mimo jiné také přiznal, že celý tým cítí velké očekávání od fanoušků. „Byl to první zápas, všichni nám připomínali Häcken (švédského soupeře, se kterým Sparta v loňském roce nečekaně vypadla). Museli bychom být hluší, abychom to nevnímali,“ tvrdil.

„Očekávání jsme splnili a teď musíme jít dál,“ těšilo Lafatu, který přišel po zápase mezi novináře netradičně se svými dvěma dětmi. „Když mají ty prázdniny, tak jsem jim to dovolil. Jsem rád, že tu jsou a že jsem dal ty góly,“ smál se šťastný hrdina.

Při svém střídání si užil bouřlivé ovace ve stoje. „Bylo to krásné, chtěl bych za to divákům poděkovat. To jsou okamžiky, na které se nezapomíná,“ uzavřel rekordman Lafata.

Hrdina Lafata: Snad jsem si to nevybral v jednom zápase
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud