Tomáš Podvín
15. července 2014 • 22:40

Lafa-ta-ta-ta-ta-ta! Kapitán Sparty zničil Estonce PĚTI góly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas Sparty v letošním ročníku patřil jejímu kapitánovi. Útočník David Lafata v zápase 2. předkola Ligy mistrů proti estonské Levadii Tallinn potvrdil pověst kanonýra. Defenzivně laděného soupeře srazil rovnou PĚTI góly! Zároveň ukázal, že zakončovat umí hned několika způsoby.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 7. • 20:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
7:0
ONLINE
15. července
20:45
FC Levadia Tallinn
FC Levadia Tallinn
Góly

Domácí: 22. Lafata, 44. Lafata, 45+3. Lafata, 55. Tipurič (vl.), 57. Lafata, 61. Lafata, 84. Přikryl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Hušbauer (69. Mareček), Vácha, Matějovský – Dočkal, Lafata (72. Bednář), Krejčí (79. Přikryl)

Hosté: Smiško – Podholjuzin, Tipurič, Artjunin, Pikk – Vukobratovič, Antonov (82. Kaljumäe) – Kulinitš (57. Teever), Raudsepp, Elhussieny (63. Pěnič) – Subbotin

Rozhodčí

Hunter – Storey, Eakin (vš. Severní Irsko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

10 152 diváků

Celá Sparta a její fanoušci znovu leží u nohou dvaatřicetiletého střelce.
Sparta byla v utkání od začátku jasně lepší. Estonský soupeř ovšem srdnatě bránil a stahoval se v kompletním počtu před svoje vápno. Jenže pražský klub má Lafatu. Jak se propracoval ke svým pěti zásahům?

22. minuta 1:0

Útočník načal soupeře přesnou hlavičkou ve 22. minutě. Nutno dodat, žetentokrát to měl vyhlášený kanonýr jednoduché. Po přihrávce Krejčího byl na malém vápně úplně sám a v těchto příležitostech se zpravidla nemýlí.

44. minuta 2:0

S druhým zásahem si dal Lafata chvíli na čas. Sparta sice neškodného soupeře tlačila, v šancích ale selhávala. To se ovšem netýkalo hlavní hvězdy večera. Útočník si chytře počkal na centr ze strany a z voleje ho placírkou zkušeně uklidil k tyči. Brankář neměl šanci.

45+3. minuta 3:0

Bořek Dočkal se dostal do vápna soupeře, předkopl si míč a spadl. Rozhodčí neváhal a nařídil penaltu. Tu si nemohl vzít na starost nikdo jiný než právě Lafata. Jako správný střelec si s nabídnutou příležitostí poradil, míč poslal přízemní ranou k tyči a mohl slavit hattrick.

57. minuta 5:0

Čtvrtý gól Sparty nakonec Lafatovi neuznali, byl označen za vlastní. Hrdina si z toho ovšem nedělal velkou hlavu. A za chvíli už se zase radoval. To když mu mezi penaltu a malé vápno přihrál Kadeřábek a útočník přesně mířenou střelou navýšil debakl.

60. minuta 6:0

Pátý gól kanonýra Sparty byl ze všech asi nejvíce „lafatovský“. Útočník tentokrát těžil ze skvělé práce Josefa Hušbauera, který se prokličkoval přes několik obránců a nabídl míč na malé vápno. Tam se samozřejmě neomylně pohyboval právě Lafata a ve skluzu dostal míč do branky.

Svým pátým gólem tak završil nevídané představení a v 75. minutě si mohl užít při svém střídání bouřlivého potlesku. Fanoušci ještě dlouho vyvolávali jeho jméno. A to naprosto právem. Tohle byl večer Davida Lafaty.

Hrdina Lafata: Snad jsem si to nevybral v jednom zápase
Video se připravuje ...

VIDEO: Parádní představení pražské Sparty

Lafata proměnil penaltu a dal svůj třetí gól
Lafata proměnil penaltu a dal svůj třetí gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud