8. srpna 2014 • 11:11

POTVRZENO! Legia končí v Lize mistrů, i přes prohru 1:6 jde dál Celtic

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Legie Varšava sice ve třetím předkole Ligy mistrů Celtic Glasgow dvakrát porazili, přesto si play off hlavní evropské soutěže nezahrají! Jejich dres v odvetě v Glasgowě totiž oblékl hráč, který z disciplinárních důvodů nesměl nastoupit. Absurdní je, že odehrál pouze čtyři minuty! Ty ale vyjdou polský tým hodně draho. UEFA potvrdila, že Legia byla kvůli prohřešku vyloučena z Ligy mistrů, postupuje Celtic.



Obránce Bartosz Bereszynski v minulé sezoně v posledním zápase Legie v Evropské lize s Apollonem Limassol dostal červenou kartu a následně stop na tři zápasy. Trest by si teoreticky mohl v této sezoně už odpykat, jenže ve druhém předkole proti irskému klubu St. Patrick vůbec nebyl na soupisce Legie.

V Glasgowě nastoupil čtyři minuty před koncem v době, kdy Legia celkově vedla už 6:1. Disciplinární komise UEFA dnes pouhou hodinu před losováním odvetný zápas kontumovala 3:0 ve prospěch Celticu. Skotové tak při celkovém skóre 4:4 postoupili dál na základě pravidla o gólu na hřišti soupeře. Na Legii zbylo jen 4. předkolo Evropské ligy.

Celtic z podobného přehmatu těžil už podruhé. V roce 2011 sice vypadl z Evropské ligy se Sionem, ale švýcarský klub byl následně vyloučen ze soutěže také kvůli neoprávněnému startu. V jiném podobném případě však UEFA byla shovívavější. V roce 2010 vyvázl Debrecín jen s pokutou 15 tisíc eur, když prokázal, že neoprávněného hráče proti bulharské Loveči zařadil do utkání v dobré víře.

VIDEO: Legia to na hřišti zvládla, přesto v Lize mistrů končí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud