8. srpna 2014 • 12:24

LOS play off LM: Strakův Slovan dostal Borisov, Rosický jde na Besiktas

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Los v Nyonu určil, že slovenský mistr Slovan Bratislava narazí v play off Ligy mistrů na bulharský BATE Borisov. Svěřence českého trenéra Františka Straky tak nečeká nic snadného, vyhli se však i těžším soupeřům. Mnohem zajímavější duely pak uvidí fanoušci v nemistrovské části. Londýnský Arsenal s Tomášem Rosickým se střetne s tureckým Besiktasem, ve kterém působí Tomáš Sivok. Obránce Lille David Rozehnal se zase může těšit na pikantní souboj s Portem.



Los play off Ligy mistrů jsme sledovali ONLINE

Slovan útočí na historický postup do Ligy mistrů, což se ze slovenských klubů povedlo jen Žilině v sezoně 2010/11. V cestě už mu stojí jen běloruský šampion Borisov, který sice v posledních letech patří ke stálicím v pohárové Evropě, ale v této sezoně nepotvrzuje výraznější formu. Ve 3. předkole dokonce odvrátil vyřazení až v nastaveném čase.

"Tohoto soupeře jsem předpověděl, BATE sice bude favoritom, ale věřím, že my uděláme maximum, abychom postoupili. Je to pro nás skutečně obrovská příležitost," řekl generální ředitel Slovanu Petr Kašpar.

Trenér Straka je tak blízko druhému postupu v kariéře po roce 2004, kdy dovedl do základní skupiny Spartu, která tehdy v posledním předkole vyřadila Ferencváros Budapešť po prodloužení. Slovanu se k postupu pokusí pomoci i dva čeští hráči Pavel Fořt a David Jablonský.

Dvojice pro play off Ligy mistrů - mistrovská část

NK Maribor - Celtic Glasgow
FC Salzburg – Malmö FF
Aalborg BK – APOEL FC
FC Steaua Bukurešť – PFC Ludogorets Razgrad
ŠK Slovan Bratislava – FC BATE Borisov

Besiktas se Sivokem se snaží po čtyřech letech vrátit do nejprestižnější evropské soutěže, ale v cestě jim stojí nejsilnější možný soupeř Arsenal. Londýnský celek nebere nic jiného než postup, v Lize mistrů nechyběl 17 posledních sezon. Pomoci by k tomu měl i Rosický. Proti němu by mohl nastoupit jeho spoluhráč z reprezentace Sivok, který se po loňském vážném zranění probíjí do sestavy Besiktasu pod vedením nového trenéra Slavena Biliče. Oba celky se spolu utkají vůbec poprvé.

Šanci na Ligu mistrů má také David Rozehnal s Lille, které vyzve bývalého šampiona soutěže Porto.

První zápasy play off jsou na programu 19. a 20. srpna, odvety o týden později.

Dvojice pro play off Ligy mistrů - nemistrovská část

Besiktas JK - Arsenal Londýn
Standard Lutych – FC Zenit
FC Kodaň – Bayer 04 Leverkusen
LOSC Lille – FC Porto
SSC Neapol – Athletic Club


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud