4. listopadu 2014 • 23:15

Rosický přihlížel kolapsu. Arsenal přišel o tříbrankový náskok

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvanácti dny se postarali v Lize mistrů o parádní obrat, když na půdě belgického Anderlechtu slavili tři body za výhru 2:1 i přesto, že ještě v 89. minutě prohrávali 0:1. Teď se o fotbalistech Arsenalu mluví znovu, ale způsobem, který si jistě nepřáli. A opět proti proti stejnému soupeři. Doma proti němu ztratili tříbrankový náskok a remizovali 3:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 11. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
3:3
ONLINE
4. listopadu
20:45
RSC Anderlecht
RSC Anderlecht
Góly

Domácí: 25. Arteta, 29. A. Sánchez, 58. Oxlade-Chamberlain

Hosté: 61. Vanden Borre, 73. Vanden Borre, 90. Mitrović

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – Arteta (62. Flamini) – Oxlade-Chamberlain (81. Rosický), A. Sánchez, Ramsey, Cazorla – Welbeck (82. Podolski).

Hosté: Proto (C) – Vanden Borre, Mbemba (54. Dendoncker), Deschacht, Acheampong – Kljestan, Tielemans – Najar, Praet, Conté (46. Kawaya) – Cyriac (62. Mitrović).

Náhradníci

Domácí: Martínez, Bellerín, Rosický, Flamini, Podolski, Walcott, Sanogo

Hosté: Roef, Colin, Heylen, Dendoncker, Kawaya, Kabasele, Mitrović

Karty

Domácí: Monreal

Hosté: Kljestan, Mitrović, Vanden Borre

Rozhodčí

Turpin – Cano Danos (všichni Francie)

Stadion

Emirates Stadium, London

Kanonýři byli ve 4. kole Ligy mistrů proti Anderlechtu jasným favoritem. Zvláště poté,  když vedli v 58. minutě zápasu již 3:0. Pokud si v té době vsadil někdo na to, že belgický mistr pojede domů s bodem, asi se teď koupe v euforii.

"Cítím naštvání, nebo zklamání? Asi obojí," neskrýval rozladění trenér Arsenalu Arséne Wenger po nečekané ztrátě.

Vše přitom začalo podle papírových předpokladů. Ve 25. minutě se o úvodní branku postaral Mikel Arteta, který bez problémů proměnil pokutový kop.

Exbarcelonský Alexis Sánchez, dal o čtyři minuty později domácímu týmu předpokládanou jistou, když nadvakrát překonal z přímého kopu gólmana Prota.

VIDEO: Všechny branky utkání Arsenalu s Anderlechtem


Když v 58. minutě potupil hostujícího brankáře i Oxlade-Chamberlain, nepochyboval o výhře domácích ani ten největší pesimista. Do té doby jasně lepší domácí však zřejmě pod vlivem jasného náskoku polevili.

Hned o tři minuty později snížil z bezprostřední blízkosti Anthony Borre - avšak z evidentního ofsajdu.

Domácí i poté měli více ze hry, v 71. minutě mohl svůj druhý gól v utkání zaznamenat Sánchez, ale brankáře Anderlechtu Prota nepřekonal.

Trest přišel o dvě minuty později. Z pokutového kopu přidal svoji druhou branku Borre. Absolutní zmar domácích přišel v poslední minutě utkání, kdy Aleksandar Mitrovič totálně umlčel domácí příznivce. Šokovaní domácí už neměli sílu ani čas odpovědět a hosté si tak odvážejí překvapivý bod.

Do zápasu zasáhl v 81. minutě utkání i Tomáš Rosický, ale senzačnímu kolapsu domácích zabránit nedokázal. "Něco takového si v soutěži jako Liga mistrů nemůžete dovolit," kroutil hlavou kapitán domácích Mikel Artleta.

Dva zápasy před koncem základní skupiny ztrácí pět bodů na vedoucí Dortmund. Šance, že by ho Arsenal předstihnul se po posledním kolapsu zmenšila na minimum.

Z V R P Skóre B
1. Dortmund 6 4 1 1 14:4 13
2. Arsenal 6 4 1 1 15:8 13
3. Anderlecht 6 1 3 2 8:10 6
4. Galatasaray 6 0 1 5 4:19 1

Alexis Sánchez se raduje ze své trefy do sítě Anderlechtu Brusel
Alexis Sánchez se raduje ze své trefy do sítě Anderlechtu Brusel

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud