11. prosince 2014 • 12:29

Messi, Robben... a Vaclík. Český brankář je v NEJ sestavě Ligy mistrů

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zářil nejen při posledním utkání v Liverpoolu. Brankář Basileje Tomáš Vaclík se dočkal velkého ocenění, když ho sledovaný fotbalový server goal.com zařadil do ideální sestavy základních skupin Ligy mistrů. Letní posila ze Sparty se tak ocitla po boku takových hvězd, jakými jsou Lionel Messi či Arjen Robben.



Vaclíka označuje server za klíčového muže, který dotáhl Basilej mezi nejlepších šestnáct týmů prestižní soutěže. Dobrý výkon předvedl i přes vysokou porážku hned v prvním zápase na půdě Realu Madrid (1:5).

„Po začátku to nevypadalo dobře, ale Vaclík pomohl vývoj otočit. Měl víc zákroků (27), než jakýkoliv další brankář z týmů, které se dostaly do osmifinále. Svojí extra třídu potvrdil v obou zápasech s Liverpoolem,“ chválí Vaclíka na goal.com.

Vaclík se ocitl skutečně v exkluzivní společnosti. V nejlepší jedenáctce je kromě něj třeba Lionel Messi (Barcelona), Arjen Robben (Bayern Mnichov), či John Terry (Chelsea).

V nejlepší sestavě mají po dvou zástupcích Chelsea a Atlético Madrid. Překvapivě v ní chybí Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, na jeho místě dostal přednost Brazilec Luiz Adriano ze Šachtaru Doněck, který je s devíti góly zatím nejlepším střelcem soutěže.

Ideální sestava skupinové fáze Ligy mistrů podle goal.com
Tomáš Vaclík (Basilej) - Marcelo (Real Madrid), Aymen Abdennour (Monaco), John Terry (Chelsea), Juanfran (Atlético Madrid) – Arjen Robben (Bayern Mnichov), Nemanja Matič (Chelsea), Koke (Atlético Madrid), Yacine Brahimi (Porto) – Lionel Messi (Barcelona), Luiz Adriano (Šachtar Doněck).

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud