11. března 2015 • 17:40

David Luiz: Mourinho? Pro vás je možná výjimečný, pro mě ne

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Nešmakuje vám styl trenéra Chelsea Josého Mourinha? Nebojte, v dnešní osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Paris St. Germain se musí neatraktivnímu autobusu vyhnout. „Jinak neuspěje,“ tvrdí brazilský obránce David Luiz, donedávna hráč londýnského klubu, nyní univerzál PSG. „Pro vás je možná Mourinho výjimečný, pro mě ne,“ prohlásil suverénně pro deník L‘Equipe.



S gólem na půdě soupeře v úvodním zápase (1:1) by dnes Chelsea teoreticky postačila k postupu i bezbranková plichta. Ale dovolí si ji? „Bylo by to ošidné,“ uvědomuje si brankář Thibaut Courtois, pro dnešní duel jasná jednička „blues“. „Samozřejmě budeme plnit taktické pokyny, musíme bránit dobře, ale nemůžeme vyčkávat a hrát jen na výsledek 0:0.“

I těsná porážka by připravila Chelsea o postup mezi osm nejlepších týmů Evropy. Na druhou stranu trenér José Mourinho proslul tím, že v utkáních, kdy potřeboval zavřít obranu, většinou uspěl. Hluboký obranný blok až u vlastní šestnáctky, kterému začal fotbalový svět přezdívat „autobus“, pokaždé soupeři znepříjemnil život.

„Znám Mourinha a vím, že klukům řekne, aby byli trpěliví a hráli na rychlé protiútoky. Takový je prostě jeho styl práce. Navíc, když Chelsea nepotřebuje vstřelit gól,“ má jasno David Luiz, bývalý hráč Chelsea, o kterého portugalský kouč nestál a raději ho prodal za 1,5 miliardy korun právě do pařížského klubu. „Musíme být opatrní, protože v brejkových situacích je Chelsea nebezpečná a mohla by nás ztrestat. Ale stejně opatrný musí být i Mourinho. Jen čekat před vápnem na Ibrahimovice nebo Cavaniho by se mu mohlo vymstít,“ varoval. 

Ovšem málokdy se stalo, že by Mourinhova taktika nevyšla. Svůj tým dokáže připravit na důležitý zápas po všech stránkách. Jiné to nebude ani dnes. „Protože jsme měli dost času na přípravu, chystali jsme se na PSG opravdu do detailů,“ prozradil anglický obránce Gary Cahill. 

Část tréninkové jednotky byla například zaměřena výhradně na Zlatana Ibrahimovice, který má v sedmi zápasech proti Mourinhovým týmům dost nepříznivou bilanci: 0 gólů, 0 asistencí. „Nikdy jsem nepotkal trenéra, který by toho tolik věděl o soupeřích jako on,“ prozradil Ibrahimovic ve své knize. „Vždycky věděl úplně všechno. I to, jaké číslo bot nosí třetí brankář.“ 

Připravení jsou nyní na švédského zabijáka i hráči Chelsea. „Zlatan? Nemám z něj strach,“ prohlásil Courtois. „Je to skvělý útočník, kterého je obtížné zastavit. Ale zvládneme to.“ 

Hráči z obou týmů si na postup věří. Hýří sebevědomím a jsou přesvědčeni, že si letos zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů. Třeba takovému trenérovi Paris St. Germain Laurentu Blankovi nic jiného ani nezbývá. Francouzská média spekulují, že v případě dnešního vyřazení u týmu skončí.

Utkání Chelsea - PSG budeme sledovat od 20:45 ONLINE ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud