11. března 2015 • 11:03

Mourinho si rýpnul do PSG: Náš trénink byl těžší než jejich zápas

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | O víkendu měla volno. Nehrála utkání a připravovala se na odvetný duel osmifinále Ligy mistrů proti Paris St. Germain. Výhoda pro Chelsea? „To vůbec ne,“ řekl trenér José Mourinho s tím, že takové konstatování je zavádějící. Sobotní trénink londýnského klubu byl prý těžší než soupeřův zápas ve francouzské lize… Na včerejší tiskové konferenci si do PSG rýpnul hned třikrát.



O víkendu byl v Anglii na programu FA Cup, v němž Chelsea brzy vyřadil tým ze třetí ligy Bradford City. A tak se celý týden mohla koncentrovat výhradně na dnešní zápas, zatímco PSG sehrálo v sobotu ligový duel proti Lens (4:1).

„To utkání jsem viděl. A myslím, že náš sobotní trénink byl daleko těžší,“ rýpnul si Mourinho poprvé. „Moji hráči po těžkém tréninku v neděli odpočívali, hráči PSG nemuseli…“

Portugalský kouč tak očividně rozehrál na včerejší tiskové konferenci další hru, díky níž chce vyvinout na soupeře velký tlak. To není radno podceňovat, protože s podobnými metodami v minulosti již několikrát uspěl.

Zlatan IbrahimovicFoto Reuters

Hráči francouzského klubu i jejich trenér Laurent Blanc se však nechtějí nechat zahnat do kouta. Mluví sebevědomě, prohlašují, že si jedou do Londýna pro postup. „Nebýt neuvěřitelného výkonu brankáře Thibauta Courtoise v prvním zápase, tak bychom zvítězili. Byli jsme lepší, měli jsme převahu,“ shodli se Blanc i obránci David Luiz a Thiago Silva.

Co jim vzkázal Mourinho? „To záleží, jak fotbal vnímáte… Co je převaha? Pokud myslíte šance, tak ano. Pokud to znamená připisovat si faul za faulem, tak ano, měli převahu. Vlastně dominovali ve všem kromě výsledku,“ rýpnul si kouč Chelsea podruhé.

Remíza 1:1 v úvodním utkání totiž hraje do karet „blues“. Branka vstřelená na půdě soupeře jim dává výhodu, že i po bezbrankové plichtě postoupí do čtvrtfinále. Tím pádem nejsou nuceni vstřelit gól jako PSG.

Trénink fotbalistů PSG na stadionu Stamford Bridge v LondýněFoto EPA

Třeba ale znechutí fotbal hráčům Chelsea podobně jako v prvním zápase. Mourinho totiž označil PSG za nejagresivnější tým, se kterým se londýnský klub v letošní sezoně střetl. „A to včetně Shrewsbury a Bradfordu,“ rýpnul si potřetí. Není tajemstvím, že anglické týmy z nižších soutěží zdobí právě agresivita.

„Hráli jsme s kluby z druhé, třetí i čtvrté ligy, ale nejagresivněji hrál proti nám PSG. Překvapilo mě to, protože z týmu, který má v kádru fantastické hráče, se stal tým s rekordním počtem faulů. Třeba Edena Hazarda neuměl zastavit jinak než faulem. Od takových hráčů bych očekával víc fotbalu a méně agresivity,“ dodal Mourinho.

Dnešní odveta začíná ve 20:45, na iSport.cz ji budeme sledovat v podrobné ONLINE reportáži.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud