12. května 2015 • 22:35

Barcelona slaví finále, Bayernu nestačila domácí výhra 3:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

LIGA MISTRŮ | Pomsta se povedla. Fotbalisté Barcelony oplatili německému Bayernu vyřazení ze semifinále Ligy mistrů před dvěma lety. Po domácí výhře 3:0 jim k postupu stačila i úterní prohra 2:3 v Mnichově. Ve finále 6. června v Berlíně vyzve Barcelona lepší tým z dvojice Juventus Turín a Real Madrid, před středeční odvetou má italský celek náskok 2:1.



Barcelona vrátila Bayernu vyřazení v semifinále ze sezony 2012/13 a postoupila do svého osmého finále Ligy mistrů. O vítěznou trofej si zahraje poprvé od roku 2011. Třígólové manko z prvního duelu dokázala ve vyřazovací fázi Ligy mistrů v odvetě dosud otočit jen La Coruňa, která v roce 2004 vyřadila AC Milán. Bayern stále bez zraněných opor Robbena a Ribéryho mohl o něčem podobném snít jen v úvodu.

V sedmé minutě si naskočil na rohový kop Benatia a překonal Ter Stegena, který v soutěžním utkání inkasoval po dlouhých 645 minutách. Mnichovský klub dal v této sezoně LM už sedmý gól hlavou.

Barcelona ale za osm minut odpověděla a jasně ukázala, že nepřipustí podobný debakl jako před dvěma lety, kdy v Mnichově padla 0:4. Na vyrovnávací brance se podíleli všichni tři útočníci - Messi vysunul Suáreze a ten předložil balon Neymarovi , který jej pohodlně uklidil do prázdné branky.

Euforie brazilské hvězdy. Neymar se raduje z gólu do sítě Bayernu v odvetě semifinále Ligy mistrů
Euforie brazilské hvězdy. Neymar se raduje z gólu do sítě Bayernu v odvetě semifinále Ligy mistrů

Bayern byl v odvetě mnohem nebezpečnější než před týdnem na Nou Campu, ale neproměňoval šance. Neprosadili se Müller ani Lewandowski, a tak po půlhodině udeřila z rychlého brejku znovu Barcelona. Suárez obloučkem přihrál Neymarovi, který si zpracoval míč a střelou na přední tyč otočil skóre. Vstřelil svůj devátý gól v této sezoně Ligy mistrů.

Vyrovnat mohl ještě do pauzy Lewandowski, ale Ter Stegen zastavil jeho pokus na brankové čáře. Polský útočník se dočkal až v 59. minutě, kdy si obhodil Mascherana a technickou ranou k tyči z hranice vápna nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

I když o postupujícím už bylo rozhodnuto, Bayern nesložil zbraně a v 74. minutě otočil stav. Z podobné pozice jako předtím Lewandowski se prosadil i Müller a Barcelona se tak ani tentokrát nedočkala výhry v Mnichově. Na trávník se čtvrt hodiny před koncem dostal hostující Xavi, který jako první hráč v historii dosáhl na 150. start v Lize mistrů. Ve středu ho může dorovnat brankář Realu Madrid Iker Casillas .

Odveta semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - FC Barcelona 3:2 (1:2)

Branky: 7. Benatia, 59. Lewandowski, 74. Müller - 15. a 29. Neymar. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (Angl.). ŽK: Rafinha, Thiago Alcántara, Lewandowski, Xabi Alonso, Rode - Rakitič, Pedro. Diváci: 70.000 (vyprodáno). První zápas: 0:3, postoupila Barcelona.

Bayern: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Lahm (68. Rode), Schweinsteiger (87. Javi Martínez), Xabi Alonso, Thiago Alcántara - Müller (87. Götze), Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič (71. Mathieu), Busquets, Iniesta (75. Xavi) - Messi, Suárez (46. Pedro), Neymar. Trenér: Enrique.

ONLINE: Bayern Mnichov - Barcelona ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:2
ONLINE
12. května
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 8. Benatia, 59. Lewandowski, 74. T. Müller

Hosté: 15. Neymar, 30. Neymar

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Bernat – Lahm (C) (68. Rode), Schweinsteiger (87. Martínez), Alonso, Th. Alcântara – T. Müller (87. Götze), Lewandowski.

Hosté: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (72. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) (75. Xavi) – Messi, L. Suárez (46. Pedro), Neymar.

Náhradníci

Domácí: Dante, Götze, Martínez, Pizarro, Reina, Rode, Weiser

Hosté: Rafinha, Bartra, Bravo, Adriano, Mathieu, Pedro, Xavi

Karty

Domácí: Rafinha, Th. Alcântara, Lewandowski, Alonso, Rode

Hosté: Rakitić, Pedro

Rozhodčí

Clattenburg – Beck, Collin

Stadion

Allianz Arena, München

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud