23. února 2016 • 04:59

Jak Čech vymazal šestkrát Messiho? Byl zeď i měl štěstí

Autor: pj, jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Petru Čechovi se proti legendárnímu Messimu zatím daříPetru Čechovi se proti legendárnímu Messimu zatím daříFOTO: sport

    ARSENAL - BARCELONA 20:45 ONLINE | Celkem šestkrát se na trávníku potkali Petr Čech a Lionel Messi. Dosud vždy dokázal český gólman uchránit svou branku před zářivou fotbalovou hvězdou. Jak se tento výjimečný kousek současné jedničce Arsenalu povedl? Čech měl ještě v dresu Chelsea několikrát štěstí, Messi trefoval jen brankovou konstrukci či rovnou zahodil penaltu. Server iSport.cz podrobně rozebral všechny zápasy, do kterých proti sobě tito výjimeční fotbalisté nastoupili. Jak jejich souboj dopadne dnes večer?

  • CHELSEA – BARCELONA 1:2

    22. února 2006, 1. zápas osmifinále LM

    Branky: 59. Motta vlastní – 72. Terry vlastní, 80. Eto'o.

    První střet dvou velikánů světového fotbalu. Teprve osmnáctiletý Lionel Messi motal hlavy obráncům Chelsea téměř po celé utkání. Trefil spojnici tyče a břevna, na branku vystřelil celkem třikrát. Také se přičinil o vyloučení Asiera Del Horna, což Barceloně usnadnilo cestu za vítězstvím.

  • BARCELONA – CHELSEA 1:1

    7. března 2006, 2. zápas osmifinále LM

    Branky: 78. Ronaldinho – 90+2. Lampard z pen.

    Chelsea se v taktických plánech na Messiho důkladně zaměřila, před samotným utkáním se nemluvilo téměř o ničem jiném. Pro argentinského mladíka však skončil zápas už v 25. minutě kvůli zranění stehenního svalu. Ronaldinhova branka nakonec poslala Barcelonu do čtvrtfinále.

    Lionel Messi v utkání Barcelony s Chelsea v březnu 2006 Lionel Messi v utkání Barcelony s Chelsea v březnu 2006Foto Profimedia.cz

  • BARCELONA – CHELSEA 0:0

    28. dubna 2009, 1. zápas semifinále LM

    Petr Čech nejprve podcenil centr, z kterého vznikla nebezpečná situace, pak byl ústřední postavou modré zdi. Od ní se odráželo všechno a Chelsea si díky urputné defenzivě odvezla nadějnou remízu. Čech byl prvním brankářem, který proti Barceloně udržel čisté konto po 22 zápasech.

  • CHELSEA – BARCELONA 1:1

    6. května 2009, 2. zápas semifinále LM

    Branky: 9. Essien – 90+3. Iniesta.

    Rozhodčího Toma H. Ovreba si fanoušci Chelsea pamatují dodnes. „Zkur**l a ovlivnil zápas!“ řval tehdy do kamery Didier Drogba. Sudí zvýhodnil hrubými chybami Barcelonu, která gólem z 93. minuty postoupila do finále. Na rozhodující brance se podílel i Messi, jehož výkon ale jinak nebudil velkou pozornost.

  • CHELSEA – BARCELONA 1:0

    18. dubna 2012, 1. zápas semifinále LM

    Branka: 45+2. Drogba.

    Ve vypjatém semifinále Barcelona dvakrát trefila tyč, Čechovi pomohla branková konstrukce proti střelám Pedra a nynějšího spoluhráče Alexise Sanchéze. Nakonec rozhodl jediný gól Didiera Drogby. Messi byl neviditelný, obrana Chelsea mu dovolila pouze tři střely, Čech zasahoval jednou.

  • BARCELONA – CHELSEA 2:2

    24. dubna 2012, 2. zápas semifinále LM

    Branky: 35. Busquets, 43. Iniesta – 45+1. Ramires, 90+2. Torres.

    Chelsea prohrávala 0:2 a od 37. minuty hrála bez vyloučeného kapitána Johna Terryho, přesto po brankách Ramirese a Fernanda Torrese postoupila do finále. Čech měl štěstí, protože Messi orazítkoval tyč a břevno z pokutového kopu. V akci jeden na jednoho ho český gólman zastavil.

  • ANKETA mezi experty Sportu: Překoná Messi poprvé Čecha?

    ANKETA mezi experty Sportu: Překoná Messi poprvé Čecha?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud