23. dubna 2016 • 13:17

Pohár devíti hodnot hledá majitele. Předávat ho mohou i mladí sparťané

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už brzy vyjde najevo, který z účastníků Ligy mistrů získá v tomto roce Pohár devíti hodnot, který předávají mladí fotbalisté z 32 zemí celého světa v rámci sociálního programu pro děti "Fotbalem k přátelství". Loni tuto trofej získala španělská Barcelona.



Atlético Madrid, Chelsea, Inter Milán, Schalke 04. A taky pražská Sparta. Všechny tyhle kluby i mnoho dalších podporují projekt "Fotbalem k přátelství", jehož cílem je ukázat mladým fotbalistům, že i soupeři na hřišti mohou být v běžném životě kamarádi, kteří by se měli navzájem respektovat a ctít.

Třinácti a čtrnáctiletí fotbalisté se proto sejdou v Miláně, dějišti finále letošního ročníku Ligy mistrů, aby porovnali své fotbalové schopnosti v mezinárodním turnaji v malé kopané. Českou republiku bude znovu reprezentovat Sparta.

Všichni účastníci turnaje poté společně navštíví finálový duel Ligy mistrů, setkají se se slavnými hráči a vybranému týmu udělí Pohár devíti hodnot. V loňském roce ho získala Barcelona, k jeho předání došlo před finálovou bitvou mezi Katalánci a Juventusem v Berlíně.

"Byl to obrovský zážitek, celé finále Ligy mistrů uprostřed fanouškovské zóny a možnost předat cenu společně s legendárním Franzem Beckenbauerem. Byl to příjemný bonus," prohlásil kapitán Letenských Šimon Gabriel, jenž si letos účast na turnaji zopakuje.

O tom, kdo z účastníků Ligy mistrů pohár dostane, rozhodnou samotní fanoušci svým hlasováním na facebookovém profilu projektu "Fotbalem k přátelství". Hlavním kritériem při posuzování jsou aktivity na poli dobročinnosti.

"Pohár devíti hodnot je skvělým nápadem. A to nejen pro mládež přímo zapojenou do programu, ale pro všechny, kdo o této iniciativě vědí. Rád bych k hlasování pozval co nejvíce lidí,“ uvedl ambasador projektu Franz Beckenbauer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud