9. května 2017 • 22:38

Juventus – Monaco 2:1. Stará dáma slaví postup do finále Ligy mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu Turín se stali prvním finalistou Ligy mistrů. Italský šampion zvítězil v dnešní odvetě semifinále doma nad Monakem 2:1 a stvrdil postup. Před týdnem v úvodním zápase vyhrál Juventus venku 2:0. Soupeřem turínského celku ve finále 3. června v Cardiffu bude vítěz madridského souboje, v němž má Real před středeční odvetou na půdě Atlétika náskok 3:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 5. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
2:1
ONLINE
9. května
20:45
AS Monaco FC
AS Monaco FC
Góly

Domácí: 33. Mandžukić, 45. Dani Alves

Hosté: 69. Mbappé

Sestavy

Domácí: Buffon – Barzagli (85. Benatia), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, S. Khedira (10. Marchisio), Pjanić, Sandro – Dybala (54. Cuadrado), Mandžukić – Higuaín.

Hosté: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Moutinho, B. Silva (69. Lemar), Bakayoko (78. Germain), Mendy (54. Fabinho) – Mbappé, Falcao.

Náhradníci

Domácí: Neto, Benatia, Lichtsteiner, Cuadrado, Marchisio, Asamoah, Rincón

Hosté: De Sanctis, Fabinho, Carrillo, Germain, Lemar, Diallo

Karty

Domácí: Bonucci, Mandžukić

Hosté: Falcao, Mendy

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Juventus Stadium

Juventus v odvetě definitivně rozhodl o postupu už do poločasu, kdy se trefili Mario Mandžukič a Dani Alves. Po přestávce snížil Kylian Mbappé a ukončil neprůstřelnost italského týmu v soutěži, která trvala 690 minut.

"Stará dáma" si zahraje finále Ligy mistrů podeváté a podruhé za poslední tři sezony. Předloni Juventus, jehož viceprezidentem je bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd, v souboji o vítěznou trofej podlehl Barceloně. Monako soupeři nevrátilo předloňské čtvrtfinálové vyřazení a na svou dosud jedinou finálovou účast z roku 2004 nenavázalo.

Ještě nikomu v historii Ligy mistrů se nepovedlo otočit dvojzápas po úvodní domácí prohře 0:2 a výjimkou se nestalo ani Monako. Lídr francouzské ligy vstoupil do odvety s vědomím dvougólového manka aktivně, ale proti takřka neprostupné obraně v čele s devětatřicetiletým brankářem Buffonem, který chytal 150. utkání v soutěži UEFA, se těžko prosazoval.

Juventus vyzve ve finále Real Madrid či Atlético Madrid
Juventus vyzve ve finále Real Madrid či Atlético Madrid

Už po deseti minutách musel ze hry domácí Khedira, ale Juventus to nerozhodilo a po 20 minutách začal hrozit. Higuaínův lob ještě vyhlavičkoval obránce, Mandžukič nechal vyniknout gólmana, ale ve 33. minutě už se stejný hráč radoval. Chorvatský útočník se prosadil dorážkou vlastní hlavičky, kterou ještě stihl vyškrábnout brankář Subašič. Mandžukič dal v Lize mistrů gól po šesti zápasech.

Juventus se uklidnil a do přestávky zvýšil. Subašič ve 44. minutě vyboxoval míč po rohu na hranici vápna, odkud jej z voleje uklidil do sítě Alves a navázal na dvě gólové asistence z prvního utkání.

V druhém poločase domácí dlouho kontrolovali hru, až v 67. minutě Mbappé unikl po straně a donutil Buffona k zákroku. O dvě minuty později už se monacký útočník dočkal, když zblízka doklepl míč do sítě po Moutinhově průniku. Dal svůj šestý gól ve vyřazovací fázi a v 18 letech a 140 dnech se stal historicky nejmladším střelcem semifinále Ligy mistrů. Juventus v play off inkasoval poprvé.

Na zvrat ale hosté nemohli pomýšlet, Juventus si závěr pohlídal a neprohrál už dvanáctý zápas Ligy mistrů za sebou, což je klubový rekord.

SESTŘIH Ligy mistrů: Juventus – Monaco 2:1. Domácí slaví postup do finále
Video se připravuje ...

Semifinále fotbalové Ligy mistrů - odveta:

Juventus Turín - AS Monako 2:1 (2:0)

Branky: 33. Mandžukič, 44. Alves - 69. Mbappé. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Bonucci, Mandžukič - Mendy, Falcao. Diváci: 40.244. První zápas: 2:0, postoupil Juventus.

Sestavy:

Juventus: Buffon - Barzagli (85. Benatia), Bonucci, Chiellini - Alves, Pjanič, Khedira (10. Marchisio), Alex Sandro - Dybala (54. Cuadrado), Mandžukič - Higuaín. Trenér: Allegri.

Monako: Subašič - Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé - Mendy (54. Fabinho), Bakayoko (78. Germain), Moutinho, Silva (69. Lemar) - Falcao, Mbappé. Trenér: Jardim.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud