Jakub Dvořák
9. května 2017 • 22:55

Třetí finále pro Nedvěda! Hecoval fanoušky Juve, Alves kouzlil parády

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou jako hráč a nyní už dvakrát jako funkcionář. Česká fotbalová legenda Pavel Nedvěd a viceprezident Juventusu Turín slaví třetí účast ve finále Ligy mistrů. Turínský celek v semifinále dvakrát jasně porazil Monaco a vyhlíží soupeře, kterého vyzve ve finále v Cardiffu. Bude to Real Madrid, na kterého nemá držitel Zlatého míče z roku 2003 dobré vzpomínky?



Sedět na tribuně v lóži a kochat se? To pro něj není. V době, kdy se oba týmy rozcvičovaly před semifinálovou bitvou, vyšel Pavel Nedvěd na trávník pozdravit fanoušky Juventusu.

Doslova je hecoval do varu. Pumpoval pažemi a bušil se do hrudníku směrem k srdci. Reakce byla bouřlivá. Někdejšího kapitána české reprezentace v Itálii stále milují, je nesmrtelnou klubovou legendou.

Samotný zápas měl jednoznačný průběh. Knížecí klub sice na úvod párkrát „Starou dámu“ pozlobil, ale góly stříleli domácí. Nejprve se po asistenci Daniho Alvese trefil Mario Mandžukič a posléze se výstavní trefou ukázal samotný Brazilec. Někdejší obránce Barcelony byl klíčovým mužem semifinálové řeže - podílel se na všech čtyřech brankách italského mistra a stal se hlavním hrdinou obou soubojů. Monaco ve druhém poločase už jen snížilo na konečných 1:2.

SESTŘIH Ligy mistrů: Juventus – Monaco 2:1. Domácí slaví postup do finále
Video se připravuje ...

"Všechno, co jsem v životě získal, byl výsledek každodenní práce a profesionálního přístupu. Teď jen sklízím ovoce tvrdé práce, která není vidět," řekl Alves po zápase. 

Hráči Juventus mohli začít slavit postup do finále Ligy mistrů. Pro Pavla Nedvěda s pořadovým číslem tři. To první, na které zřejmě nikdy v životě nezapomene, protrpěl mimo hřiště v roce 2003.

Při postupu válel v odvetě semifinále proti Realu Madrid. Vstřelil jeden gól a pomohl svému klubu dohnat manko z úvodního duelu. Juventus nakonec dokonal obrat a slavil velký postup.

Pavel Nedvěd před zápasem hecoval fanoušky Juventusu
Pavel Nedvěd před zápasem hecoval fanoušky Juventusu

Pro českého záložníka to byl pořádně hořký večer. Do konce zápasu zbývalo pouze osm minut, když se Nedvěd spustil do skluzu a zfauloval soupeře. Švýcarský sudí Urs Meier ani chvíli neváhal a vytáhl žlutou kartu. Pro Nedvěda s fatálními následky. Byla totiž celkem třetí a to znamenalo stopku pro vytoužené finále. I tak však dodnes na oficiálním webu UEFA visí titulek „Brilantní Nedvěd vyřadil Madrid.“

Druhé finále prožil rodák ze Skalné už jako člen vedení turínského klubu. V červnu 2015 Juventus vyzval v Berlíně Barcelonu, avšak tvrdě narazil. Katalánský velkoklub roztrhal italskou defenzivu na kusy a vyhrál 3:1.

Nyní má Juventus třetí šanci na zisk ušatého poháru. S kým se o něj porve? Je jisté, že 3. června v Cardiffu Italové opět vyzvou španělský tým. Real Madrid vyhrál úvodní duel nad Atlétikem Madrid 3:0 a je takřka jednou nohou ve finále.

"Nebudu říkat, že postup byl naším cílem, protože pokud nezískáte trofej, tak je vám k ničemu," řekl brankář Gianluigi Buffon. "Gigi má pravdu, když jsme ve finále, tak ho musíme zkusit vyhrát. Snad to letos bude náš rok. Myslím, že Juventus má tentokrát velkou šanci Ligu mistrů vyhrát," prohlásil trenér Massimiliano Allegri.

Pokud k velkému duelu s "bílým baletem" dojde, mohl by se „Grande Paolo“ po 14 letech pozdravit se svým někdejším sokem ze hřiště a současným trenérem Realu Zinedinem Zidanem . Mimochodem jediným střelcem Španělů z osudového Nedvědova zápasu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud