12. dubna 2018 • 10:03

Zničený Buffon spílal sudímu: Je to vrah. Nemá srdce, ale odpadkový koš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář a kapitán Juventusu Turín Gianluigi Buffon po středeční čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů s Realem Madrid tvrdě zkritizoval rozhodčího Michaela Olivera za odpískání penalty pro domácí v nastaveném čase. Podle čtyřicetiletého fotbalisty, který navíc za protesty dostal červenou kartu, měl anglický sudí při diskutabilním verdiktu místo srdce odpadkový koš a zničil sen "Staré dámy" na senzační comeback.



Juventus díky dvěma gólům Maria Mandžukiče a jedné trefy Blaise Matuidiho v Madridu nečekaně smazal manko 0:3 z úvodního domácího duelu. Když ale čtvrtfinále směřovalo do prodloužení, Oliver po souboji stopera Medhiho Benatii s Lucasem Vázquezem nařídil pro Real pokutový kop, ze kterého Cristiano Ronaldo v osmé minutě nastavení překonal již náhradního gólmana Wojciecha Szczesnyho a poslal obhájce trofeje do semifinále.

Na třiatřicetiletého sudího se před penaltou sesypali rozzlobení hráči Juventusu a Buffon byl překvapivě vyloučen - poprvé při svém 117. utkání v Lize mistrů. "Mohl jsem rozhodčímu v tu chvíli říct cokoliv, ale musel pochopit, jak obrovskou škodu napáchal," řekl Buffon v rozhovoru pro italskou televizi.

"Byla to desetina penalty. Rozhodčí něco viděl, ale byl to určitě diskutabilní zákrok, nic jednoznačného. V dané situaci tohle prostě nemůžete odpískat a zničit sen jednoho týmu. My v prvním utkání s Realem nedostali mnohem jasnější penaltu," přidal italský veterán.

Gianluigi Buffon dostává červenou kartu
Gianluigi Buffon dostává červenou kartu

Oliver podle něj vypjatý okamžik neunesl. "Je jasné, že nemůžete mít srdce, ale odpadkový koš. Pokud nezvládáte tlak a nemáte charakter řídit zápasy na takových stadionech, měl byste raději sedět na tribuně a jíst brambůrky," prohlásil Buffon.

V ohlasu pro španělská rádia své tvrzení ještě zesílil. "Musíte být vrah, když uděláte taková dvě rozhodnutí, jaká sudí učinil na konci zápasu," vrátil se k nařízené penaltě a následnému vyloučení.

Přes obrovské zklamání byl pyšný na skvělý výkon Juventusu, který v loňském finále elitní soutěže podlehl Realu 1:4. "Po prvním zápase jsme měli jen teoretickou šanci na postup, ale nechali jsme na hřišti absolutně všechno. Jsem hrdý, že jsem byl součástí tohoto mužstva. Samozřejmě teď ve mně převládá zklamání a hněv," upozornil rekordman v počtu startů za italskou reprezentaci (176).

"Real si ve dvou zápasech uhrál zasloužený postup, přeju jim to nejlepší a vždy pro mě byla čest proti takovému klubu nastupovat. Ale objektivně jsme měli hrát alespoň prodloužení," dodal Buffon, který po této sezoně nejspíš ukončí profesionální kariéru bez triumfu v Champions League.

SESTŘIH: Real Madrid - Juventus 1:3. Drama rozhodl v nastavení z penalty Ronaldo
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Bayern Mnichov - Sevilla 0:0. Německý mistr si pohlídal postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud