25. dubna 2018 • 13:00

Bayern proti Realu prahne po pomstě. Pomůže strůjce posledního triumfu?

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnichovský Bayern proti madridskému Realu? Už před rokem to bylo pro Ligu mistrů malé finále. V třaskavém čtvrtfinále padlo devět gólů, Real poslalo dál až prodloužení divoké odvety.



Možná si vzpomenete, jak záložník Bayernu Arturo Vidal na konci žhavé noci v Madridu zuřil: „Byla to loupež!“ Bavorská parta soptila kvůli krutému Vidalovu vyloučení, po kterém přišla o vedení, a kvůli dvěma ofsajdovým gólům Cristiana Ronalda.

Teď je tu další rande dvou slavných fotbalových značek, dnes večer v Mnichově rozehrají coby první dvojice semifinále Champions League.

„Bude to zážitek, oba týmy sází na atraktivní fotbal. Nevidím favorita, ale mám dobrý pocit,“ pousmál se trenér Bayernu Jupp Heynckes. Dobrý pocit je namístě: Heynckesovi chlapci už mají v kapse šestý německý titul za sebou a teď chtějí Realu vrátit loňské dosud bolavé vyřazení.

A taky utnout dlouhou černou sérii: Bayern v nablýskané soutěži nezvládl semifinále hned čtyřikrát v posledních pěti sezonách. Poslední triumf v nejprestižnějším klubovém měření sil se datuje již do roku 2013, kdy u střídačky mnichovského týmu stával…

Ano, starý známý Herr Heynckes. Po vítězném finále ve Wembley odešel do penze, ale loni na podzim se na milovanou adresu vrátil jako záskok za vyhozeného Carla Ancelottiho. „Jupp? To je naprosto špičkový kouč! Po jeho návratu se Bayern zlepšil a mám pocit, že vyřadit ho bude těžší než loni,“ vzkázal záložník Realu Toni Kroos, jenž hrával pod Heynckesem v Mnichově.

Kroose a spol. čeká nesmírně těžká šichta, Bayern doma od začátku sezony ještě neprohrál jediný soutěžní zápas. A pozor zejména na nepolapitelného kanonýra Roberta Lewandowského, jenž letos stihl už osmnáct zásahů.

Spasí Real lídr Cristiano Ronaldo ? Bylo by překvapení, kdyby tentokrát zůstal na nule. Rozjetý čarostřelec skóroval ve všech deseti zápasech Ligy mistrů, v kterých od září hrál. Naposledy v Turíně trefil jackpot, ve skandálním závěru čtvrtfinálové odvety proměněnou penaltou vystřelil těsný postup přes Juventus.

Kdyby srazil i Bayern, přiblížil by Realu historický zlatý hattrick: novodobou Ligu mistrů ještě nikdo třikrát za sebou nevyhrál.

SESTŘIH: Hannover - Bayern 0:3. Hosté nepřipustili překvapení
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Real Madrid - Juventus 1:3. Drama rozhodl v nastavení z penalty Ronaldo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud