25. května 2018 • 17:32

Nabušený Ronaldo za zenitem? Ne! Promluvil o tom, kolik let si ubral

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popáté si poslechne znělku Ligy mistrů v posledním klubovém zápase sezony. Cristiano Ronaldo se v sobotu v Kyjevě navíc může stát prvním fotbalistou moderní éry, který skóruje ve čtvrtém finále Champions League. Ve 33 letech už by měl být za zenitem své výkonnosti, což ale sebevědomý Portugalec odmítá. "Podle biologického věku je mi teprve 23," prohlásil pro španělská média před šlágrem Realu Madrid s Liverpoolem.



Ronaldo si drží neuvěřitelnou fyzickou výkonnost. Má méně tuku než běžní sportovci, extrémně dbá na stravu a celkovou životosprávu, neustále na sobě pracuje s individuálními trenéry a fyzioterapeuty. To všechno mu pomáhá k tomu, aby neustále podával špičkové výkony.

Hvězdný útočník Realu nehodlá slevit ani ve 33 letech, kdy výkonnostní křivka fotbalistů začíná pomalu klesat. "Právě teď je mi podle biologického věku 23," prohlásil pětinásobný držitel Zlatého míče. "Ještě mi ve fotbale zbývá spousty času, můžu hrát klidně do 41. Cítím se skvěle, jsem šťastný, nemám si na co stěžovat. V sobotu nás čeká další finále a fanoušci stojí za Cristianem," prohlásil sebevědomý Portugalec.

Zejména na něm bude, aby "Bílému baletu" pomohl proti Liverpoolu dokončit zlatý hattrick, tedy třetí triumf v Lize mistrů po sobě. Real se snaží o unikátní zápis do historie, čeká se napínavá bitva. Samotný Ronaldo si v nejslavnější klubové soutěži světa zahraje páté finále v kariéře, čtvrté v barvách madridského klubu.

Ronaldo je pošesté po sobě nejlepším střelcem soutěže, v aktuálním ročníku vstřelil ve 12 zápasech 15 gólů. Je historicky nejlepším kanonýrem (120 branek), s velkým odstupem se dívá na svého největšího rivala Lionela Messiho , který v této sezoně dovršil stovku.

Ač nikdo nemládne a Ronaldovi přibývají léta, na jeho zevnějšku ani fotbalovém umění to zatím není vidět. Stále patří k nelepším hráčům planety, přes pomalejší rozjezd sezony si drží vynikající statistiky. Ve 43 zápasech zaznamenal 44 branek a přidal osm asistencí.

Na straně Liverpoolu se umění CR7 a hvězd Realu postaví družina kolem Mohameda Salaha. Egyptský fantom prožil naprosto mimořádnou sezonu, v 51 zápasech zvládl 44 branek a šestnáct asistencí. "Jsme úplně jiní hráči. Třeba já jsem vysoký a umím hlavičkovat. Lidé rádi srovnávají, ale já jsem opravdu úplně jiný," culil se Ronaldo. "Ale je pravda, že (Salah) odehrál fantastickou sezonu. Počkáme si, jak to dopadne v sobotu," dodal jeden z nejlepších hráčů historie.

Finále Ligy mistrů začíná v Kyjevě v sobotu od 20:45, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Vrchol Ligy mistrů s řadou atraktivních hostů na O2 TV Fobal

V sobotu chystá stanice O2 TV Fotbal k finále Ligy mistrů speciální kontinuální vysílání. Do studia usedne například František Straka, Karol Kisel nebo Pavel Hoftych. V exkluzivních rozhovorech se však diváci můžou těšit i třeba na Petra Čecha, Milana Baroše či Patrika Schicka. Unikátní vzpomínkový sestřih na finále z roku 2005 pak přinese Vladimír Šmicer, který také společně s Patrikem Bergrem pozdraví fanoušky přímo z Kyjeva.

4990549:gallery:true:true

Barcelona - Real Madrid: 1:1! Ronaldo rozjel akci a pak ji zakončil gólem
Video se připravuje ...

SESTŘIH LA LIGY: Villarreal - Real Madrid 2:2. Favorit zaváhal a skončí třetí, chytal Zidanův syn
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud