25. května 2018 • 04:40

Lístky na finále Ligy mistrů? Rozptyl cen je 400 tisíc, Real nechá volná místa

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připravte si úspory a vzhůru do Kyjeva! Výprava na finále Ligy mistrů, které hostí tuto sobotu ukrajinská metropole, je pro fanoušky hodně nákladnou záležitostí. Dokládají to ceny vstupenek na duel Realu Madrid proti Liverpoolu, které po konci oficiálního předprodeje nabízejí specializované firmy. V kombinaci s vysokými cenami letenek a ubytování pak přinese paradoxní situaci: stadion nebude zcela vyprodaný.



Liverpool nabídl svým fanouškům 16 tisíc vstupenek ze své kvóty ve čtyřech cenových kategoriích. Nejlevnější z nich vyšly na 48 liber (1400 korun).

A teď opačný extrém. Jak informuje BBC, některé z firem zabývajících se prodejem vstupenek na sportovní události přeprodávají na očekávaný zápas lístky na nejexkluzivnější místa za 14 000 liber (413 tisíc korun) – tedy dvacetinásobek jejich původní hodnoty.

Zvlášť na liverpoolské straně je o vstupenky velký zájem a podobně nastřelené ceny vyvolávají rozhořčení. „Situace je šílená. Lidé, kteří nefandí ani jednomu klubu, zápas pojali jako příležitost vydělat si,“ řekl moderátor podcastu Anfield Wrap Neil Atkinson.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2. Zápas rozsekl žolík Asensio
Video se připravuje ...

Právě na internetové burze je dobře patrné, pro koho je důležitější být u boje o ušatý pohár. Stránka Ticketbis prodávala nejlevnější vstupenku do sektoru Realu Madrid za 410 liber (12 tisíc korun), na liverpoolské straně je nejnižší cena třikrát vyšší - 1337 liber (39,5 tisíce korun)

I tak se najdou zájemci, kteří si sáhnou hluboko do kapsy. Firma Ticketbis je kvůli britským zákonům omezující takovýto způsob prodeje registrovaná ve Španělsku a chlubí se, že ročně využije jejích služeb 300 tisíc klientů.

Další vysokou položkou jsou náklady na cestování. Zpáteční letenka na tento víkend z Velké Británie do Kyjeva vyjde až na 1400 liber (41 tisíc korun). Někteří z místních nabídli fanouškům ubytování zdarma, protože i ceny pokojů v hotelích vylétly do astronomických výšek.

Na straně Realu Madrid je znát kvůli horší dostupnosti Kyjeva ochladnutí zájmu. Vliv na to má také fakt, že španělský gigant se probojoval do čtvrtého finále za posledních pět let. Už do minulého týdne se dva tisíce permanentkářů vzdalo svých vstupenek.

Novinář Simon Stone na svém twitterovém účtu napsal, že Real Madrid tisíc vstupenek vrátil. Z bezpečnostních důvodů pak není možné je prodat příznivcům soupeře. Zápas, o který je mimořádný zájem, tak nebude zcela vyprodaný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud