14. srpna 2018 • 20:10

Dynamo Kyjev – Slavia 2:0. Sen o Lize mistrů uťal i gól z ofsajdu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie na postup do základní skupiny Ligy mistrů nedosáhnou ani letos. Rozhodla o tom, po domácí remíze 1:1, prohra v odvetném utkání 3. předkola na půdě Dynama Kyjev (0:2). Hosté rychle prohrávali po trefě Verbiče. Vyrovnávací trefu Stanislava Tecla následně rozhodčí záhadně neuznali, zatímco trefu Besedina, který přebíral míč ve viditelném ofsajdu ano. Slavia se s evropskými poháry na podzim neloučí, bude totiž hrát základní skupinu Evropské ligy.



Ukrajinského favorita v souboji vicemistrů svých zemí poslal v 11. minutě do vedení Benjamin Verbič a pojistku přidal v 74. minutě Arťom Besedin gólem z ofsajdu. Na druhé straně rozhodčí naopak v 38. minutě Stanislavu Teclovi ve sporné situaci vyrovnávací trefu neuznali.

Slavia utrpěla první soutěžní porážku v nové sezoně a nenaváže na dosud jedinou účast v základní skupině Ligy mistrů z roku 2007. Po vyřazení z kvalifikace ji čeká skupina Evropské ligy. Dynamo si naopak zahraje závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů.

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský udělal oproti úvodnímu utkání v Edenu jednu změnu v sestavě, když do útoku místo Škody nasadil Tecla. Deli se Sýkorou se stihli uzdravit. Za Dynamo poprvé v sezoně nastoupil chorvatský vicemistr světa obránce Pivarič.

Vstup do utkání Pražanům nevyšel a už v 11. minutě inkasovali. Hostující obrana zaspala při Cygankovově přímém kopu a nabíhající Verbič ve skluzu poslal míč do sítě. Slovinský křídelník dal poslední tři góly Kyjeva, trefil se i v úvodním duelu v Edenu.

V 18. minutě mohl opět udeřit Verbič, kterého vychytal Kolář. Slavia v závěru poločasu přidala a v 38. minutě dokonce na několik sekund slavila vyrovnání, poté co Ngadeu vrátil balon před branku a Tecl jej dorazil za Bojka. 

Po chvíli však pomezní rozhodčí odmával ofsajd, nejspíš kvůli tomu, že v postavení mimo hru stojící Deli atakoval obránce. Za protesty dostali žluté karty Hušbauer a náhradní brankář Kovář a asistent trenéra Köstl byl vykázán na tribunu.

Slávisty sporná situace nabudila a před pauzou si vytvořili tlak. Zmrhal však pálil těsně nad a Coufalovu ránu domácí hráči zblokovali. Červenobílí se i po přestávce tlačili za vyrovnáním, ale defenziva Dynama, která v sezoně dosud jen jednou inkasovala, si dlouho počínala jistě. Až v 68. minutě hosté vyšachovali domácí obranu, Souček však ve skluzu netrefil prázdnou branku.

Zahozená šance slávisty přišla draho. V 74. minutě totiž Cygankov vysunul Besedina a ten přehodil brankáře Koláře. Sudí branku uznali, i když padla z ofsajdu. V závěru už Pražanů na zdramatizování duelu neměli a mohli být rádi, že z několika šancí ještě neinkasovali.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud