Jan Podroužek
14. srpna 2018 • 22:36

Naštvaný Trpišovský v Kyjevě: Rýpl si do Dynama, dva dotazy a konec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KYJEVA | Nebyla to standardní tisková konference po zápase. Už na jejím začátku byli novináři upozorněni, že víc jak na dva dotazy trenér Jindřich Trpišovský odpovídat nebude. A zároveň tiskový mluvčí Slavie dodal, že je vůbec rád, že kouč na tiskovku dorazil... Křivda z vyřazení byla mezi „sešívanými“ patrná.



„Dobrý den, vítám tu trenéra Jindřicha Trpišovského, jsem rád, že vůbec přišel,“ začal silnými slovy Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

„Poprosíme vás pouze o dva dotazy, pak skončíme,“ upozornil všechny v obřím sále olympijského komplexu.

„Chtěl bych pochválit hráče od patnácté minuty nahoru, byl to od nich dobrý výkon,“ začal Trpišovský o fotbale. A rychle skončil.

„Dál zápas nechci absolutně hodnotit, protože vůbec nemá smysl se o něm bavit.“

Jeho strohá slova byla výstižná. Nechtěl se bavit o utkání, ani o rozhodčích, v nichž nejspíš viděl jednu z velkých příčin vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů od Dynama.

Branka Arťoma Besedina na 2:0 byla uznána i přes ofsajdFoto repro ČT Sport

„Hrajeme pak Evropskou ligu, takže se k nim nemůžu vyjádřit. Ale už chápu to vyjádření, že budou štípat jako vosy,“ rýpnul si Trpišovský do svého protějšku Alexandra Chackeviče, který právě štípání vos zmiňoval po prvním utkání v Praze, že prý to postihlo jeho brankáře Denyse Bojka. A když před utkáním glosoval odvetu, slíbil, že ofenzivní hráči se budou chovat právě jako štiplavý hmyz.

Ovšem Trpišovský to nejspíš myslel na pány ve žlutém, na polskou skupinu rozhodčích vedenou Danielem Stefanskim.

„Herně to byl příslib, je to to největší pozitivum, které si z toho dvojzápasu odnášíme, nebyli jsme horší, v některých fázích doma i venku jsme dominovali, hráči vypadali dobře běžecky. Rozhodla ale efektivita, soupeř svoje šance proměňoval, my ne,“ utrousil přece jen pár slov o výkonu svých hráčů.

A pak si zase rýpnul.

„Teď už aspoň vím, proč Dynamo nedostává góly,“ narážel ironicky na obranu kyjevského výběru, která od začátku sezony inkasovala v šesti soutěžních zápasech jen jeden gól. Od Slavie v Edenu z penalty.

A to nestačilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud