22. října 2018 • 16:00

Odhalené tajemství před Realem. Jak se Vrba pokoušel získat Modriče

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Realu Madrid přišel z Tottenhamu a v jeho středu je klíčovým mužem už sedmou sezonu. Kariéra chorvatského „špílmachra“ Luky Modriče se ale mohla vyvíjet úplně jinak. Před jeho přestupem z Dinama Záhřeb o něj totiž měl zájem současný kouč Plzně Pavel Vrba, a to během svého působení na lavičce Žiliny. Tottenham rychlejší, když si Modriče pojistil sumou pohybující se kolem 12 milionů eur. Zítra se potkají znovu - chorvatský vicemistr světa se postaví proti Vrbově Plzni v Lize mistrů.



Kdoví, jak by se vyvíjela kariéra Luky Modriče , kdyby si Tottenham nepojistil jeho služby o něco dříve, než chorvatský středopolař do Londýna přestoupil. Místo v Premier League třeba mohl totiž skončit v Žilině.

Jak je to možné? Současný trenér Plzně Pavel Vrba , který v letech 2006 až 2008 trénoval právě Žilinu, zároveň působil jako asistent u reprezentace Slovenska. A právě jeho přítomnosti u zápasů národního týmu chtěl využít majitel Žiliny Jozef Antošík. „Vždy říkal, ať najdu při reprezentačních zápasech nějakého zajímavého hráče, kterého koupíme. Zaměřit jsem se měl zejména na Chorvatsko a Slovinsko,“ uvedl Pavel Vrba v rozhovoru pro časopis Football Club (celý rozhovor čtěte ZDE>>>).

„A právě proti Chorvatům jsme tenkrát hráli. Po utkání jsem se panu Antošíkovi z hecu zmínil právě o Modričovi. Bylo mu tenkrát 20, nebo 21 let a hrál za Dinamo Záhřeb. Už tehdy byl hvězdou. Bylo zřejmé, že je to mimořádný hráč,“ zmínil se Vrba.

Krize? Jaká krize? Hráči Realu ji na tréninku před Plzní nedali znát
Video se připravuje ...

Žilinský majitel se pokusil zjistit, jestli je možné Modriče opravdu do svého klubu získat. „V Chorvatsku měl nějaké známé, tak jim volal a vyptával se, o koho jde. Jenže pak přišel a s úsměvem na rtech mi řekl, že jsem se zbláznil, protože už ho má Tottenham za nějakých dvanáct milionů eur,“ zavzpomínal na úsměvné zjištění Vrba.

Je možné, že kdyby Tottenham nebyl rychlejší, skončil by Modrič tenkrát v Žilině. Tak se ale nestalo a po čtyřech letech v Premier League si jej vyhlédl Real Madrid, kde se vypracoval na jednoho z nejlepších záložníků na světě.

A není divu, že po skvělých výkonech v dresu „bílého baletu“, ale i v tom národním na mistrovství světa, se stal v letošním roce jedním z hlavních adeptů na zisk Zlatého míče.

V úterý bude moci Pavel Vrba svůj "žilinský" objev sledovat z blízkosti po letech znovu. Jeho Plzeň totiž čeká utkání na věhlasném Santiago Bernábeu proti Realu Madrid a dá se očekávat, že Luka Modrič bude jedním z hlavních pilířů hry španělského velkoklubu. 

Plzeň vyrazila směr Real Madrid. Marcela znám jen z televize, smál se Petržela
Video se připravuje ...

Trenér domácích Pavel Vrba nemůže uvěřit vývoji v závěru utkání proti CSKA Moskva
Trenér domácích Pavel Vrba nemůže uvěřit vývoji v závěru utkání proti CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud