7. března 2019 • 05:00

Videodrama v LM! Ostuda, reagoval Neymar. Schick marně zkoušel pád

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Písmena VAR hýbou fotbalovým světem. Hráči Manchesteru United v dramatické odvetě osmifinále Ligy mistrů zvítězili na půdě PSG 3:1, klíčové penaltě Marcuse Rashforda předcházela ruka ve vápně, kterou rozhodčí pískl po přezkoumání videa. To samé se dělo i v Portu, kde až v prodloužení po výsledku 3:1 postoupil domácí tým na úkor AS Řím. V Paříži výsledek nechápal zraněný Neymar, český útočník Patrik Schick, který v Portugalsku naskočil v římských barvách do prodloužení, zase po jednom ze zákroků penaltu reklamoval marně.



Rozuzlení dramatické bitvy mezi PSG a Manchesterem United přišlo až v nastavení druhé půle. Po ruce Presnela Kimpembeho sudí Damir Skomina po zhlédnutí videa nařídil penaltu. Marcus Rashford se nemýlil. Zkušený Gianluigi Buffon v brance neměl nárok a on, spoluhráči i zkoprnělí diváci museli kousat kruté vyřazení.  „Nevěřil jsem, že takový výsledek uhrají,“ vydechl po dramatu někdejší stoper United Rio Ferdinand.

Po penaltě seběhl z tribuny ke střídačkám zraněný Neymar, který verdikt sudího vůbec nepobral. Záběry ztuhlého obličeje brazilské hvězdy začaly okamžitě kolovat na sociálních sítích. "Je to ostuda! Dali k videu čtyři chlápky, kteří vůbec nerozumí fotbalu. To jsem ještě neviděl. Jak to mohla být penalta, když ho to trefilo do zad?" napsal pak Neymar i s použitím sprostého slova na svůj Instagram.

Jeho spoluhráči byli o poznání zdrženlivější. "Je těžké o vyřazení mluvit, je to hanba. Byli jsme ve formě, ale zase jsme skončili předčasně. Ale takový je fotbal a prosím fanoušky, aby nám odpustili," uvedl kapitán PSG Thiago Silva. "Jako každý rok se musíme zamyslet nad tím, co nám fungovalo a co ne. Abychom byli příště ještě silnější," řekl obránce Marquinhos.

Šéf AS Řím: Schicka podrazili, už nemám sílu

Klíčovou penaltu proti zkušenému Buffonovi, který podobné zklamání v Lize mistrů kousal před rokem ještě v dresu Juventusu po vyřazení s Realem, proměnil Marcus Rashford.

„Bylo to jen o tom, abych zůstal v klidu. Proto penalty trénuju, chtěl jsem na ni jít. Nejtěžší bylo to čekání, než sudí rozhodl, že se bude kopat,“ popsal mladý Angličan.

„Chtěl jsem, aby se všichni na lavičce uklidnili. Kolegové mi říkali, že obránce si rukou zvětšil prostor, kterým blokoval střelu. Takže to byla jasná penalta,“ hodnotil divoký závěr trenér Ole Gunnar Solskjær. Momentálně jeden z nejoslavovanějších mužů v Manchesteru, který probral slavný klub a přivedl ho nečekaně mezi osm nejlepších celků v Lize mistrů.

SESTŘIH LM: PSG - United 1:3. Po zásahu VAR vystřelil hostům postup z penalty Rashford
Video se připravuje ...

Podobné drama sledovali i diváci v Portu. Utkání s AS Řím šlo po výsledku 2:1 do prodloužení. Zde znovu úřadovalo video. Zákrok ve vápně italského celku po zhlédnutí opakovaného záběru vyhodnotil sudí jako penaltový, následný pokus proměnil Telles. Pokutový kop následně chtěli také Římané, ale Schickův pád ve vápně rozhodčí Cakir po konzultaci s videorozhodčím jako faul neposoudil.

To pořádně rozčílilo šéfa AS Řím Jamese Pallottu. "Schick byl jasně podražen, ale videorozhodčí penaltu nenařídil. Už na to nemám sílu," postěžoval si.

Podobně to viděl někdejší obránce české reprezentace David Rozehnal ve studiu O2 TV Sport. „Pokud ale předtím rozhodčí pískl penaltu pro Porto, nechápu, že ji nenařídil po zákroku na Schicka,“ divil se.

Oba středeční duely tak přinesly mnoho vzruchu a o posuzování videem se budou vést další velké debaty.

SESTŘIH LM: Porto - AS Řím 3:1 po prodl. Domácí poslal do čtvrtfinále z penalty Telles
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud