2. října 2019 • 07:55

Kouč potupeného Tottenhamu: Je mi mizerně! Blíží se odchod Kanea?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před čtyřmi měsíci si fotbalisté Tottenhamu poprvé zahráli finále Ligy mistrů, v úterý si připsali další, tentokrát však nelichotivý, primát. Ve druhém utkání základní skupiny prohráli 2:7 s Bayernem Mnichov a poprvé v klubové historii dostali na domácím stadionu sedm branek. Trenér Mauricio Pochettino však věří, že londýnský celek to nesloží.



Zápas přitom pro Tottenham začal dobře a ve dvanácté minutě se díky Son Hung-minovi ujal vedení. Bayern však ještě do poločasu skóre otočil a pěti góly po přestávce debakl dokonal. Čtyřmi góly se na výhře hostů podílel Serge Gnabry, dva přidal Robert Lewandowski a o zbývající trefu se postaral Joshua Kimmich.

Utkání Slavia - Dortmund na O2 TV Sport
Předzápasový program začne již v 18.00 hodin, Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Luboše Kozla a Tomáše Ujfalušiho. Přímo na stadionu v Edenu bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s Vladimírem Šmicrem, dorazí i hokejisté Chicaga David Kämpf a Dominik Kubalík a před zápasem také zpěvák Richard Krajčo. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Tomáš Radotínský. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

„Cítím se mizerně. Dostat sedm branek je špatné, ale musíme se k tomu postavit jako chlapi a profesionálové,“ řekl Pochettino, podle kterého byl rozhodujícím okamžikem zápasu gól Bayernu na 2:1, který Lewandowski vstřelil jen pár sekund před koncem prvního poločasu.

„Měl obrovský dopad, byl to klíčový okamžik zápasu. Jinak byl zápas vyrovnaný, střel i šancí jsme měli podobně, ale soupeř byl v koncovce chirurgicky přesný,“ prohlásil argentinský kouč. „Dostali jsme gól po velmi dobrém prvním poločase, takže nikdo nečekal, co se stane ve druhém poločase,“ přidal.

V 61. minutě sice Harry Kane z penalty snížil na 2:4, ale Bayern poté třemi góly mezi 83. a 88. minutou jakékoliv případné drama odmítl. „Do 83. minuty jsme žili. Pak jako by se tým unavil a trochu závěr vypustil,“ přidal Pochettino, jehož svěřenci mají po dvou kolech na kontě jediný bod.

SESTŘIH: Tottenham - Bayern 2:7. Šílený zápas ozdobil Gnabry čtyřmi góly
Video se připravuje ...

První Bayern jich má šest, druhé postupové místo drží Crvena zvezda Bělehrad s třemi body. Tottenham má o jeden bod víc než po dvou kolech minulého ročníku, do nějž vstoupil dvěma porážkami s Barcelonou a Interem Milán, a přesto nakonec postoupil do osmifinále.

Ferdinand mluvil o Kaneovi a věští přestup

„Jsme ve složité situaci, ale musíme se s tím poprat. Musíme se semknout a navzájem se podpořit, nejlepším lékem je držet spolu,“ uvedl Pochettino. „Zažili jsme horší vstup do Ligy mistrů. Máme na to, abychom to zvládli, a zvládneme to,“ přidal Lucas Moura, který v minulé sezoně hattrickem v semifinále s Ajaxem poslal Tottenham do boje o titul.

Vysoká porážka by navíc podle bývalého anglického reprezentanta Ria Ferdinanda mohla znamenat konec kanonýra Harryho Kanea v londýnském klubu. „Proč hrajete fotbal? Abyste strávil kariéru v jednom klubu, nebo abyste vyhrával trofeje?“ řekl Ferdinand v rozhovoru pro televizní stanici BT Sport.

„Proto se ptám: Vypadají Spurs jako tým, který dokáže vyhrát trofeje? Před pár lety možná, ale ne, teď už si to nemyslím. A stejné otázky má určitě i Harry Kane. Odpovědět si musí rychle, protože je mu šestadvacet a čas se krátí,“ přidal Ferdinand, který byl v roce 2002 v podobné situaci a po odchodu z Leedsu vyhrál Ligu mistrů a získal šest titulů s Manchesterem United.

Góly

Domácí: 12. Son Hung-min, 61. Kane

Hosté: 15. Kimmich, 45. Lewandowski, 53. Gnabry, 55. Gnabry, 83. Gnabry, 87. Lewandowski, 88. Gnabry

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Winks (81. Lamela), NDombèlé (64. Eriksen), Moussa Sissoko – Alli (71. Lucas Moura) – Son Hung-min, Kane.

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, Süle, J. Boateng (72. Javi Martínez), Pavard – Alaba (46. Th. Alcântara), Tolisso – Coutinho, Gnabry, Coman (71. Perišić) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Gazzaniga, Dier, Sánchez, Moura, Lamela, Eriksen, Davies

Hosté: Ulreich, Martínez, Alcântara, Cuisance, Müller, Perišić, Davies

Karty

Domácí: NDombèlé, Kane

Hosté: Gnabry

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Tottenham Hotspur Stadium

Návštěva

60 127 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 24:5 18
2. Tottenham 6 3 1 2 18:14 10
3. Olympiacos 6 1 1 4 8:14 4
4. CZ Bělehrad 6 1 0 5 3:20 3

Joshua Kimmich se raduje se spoluhráči z Bayernu z vyrovnávací branky na 1:1 na hřišti Tottenhamu
Joshua Kimmich se raduje se spoluhráči z Bayernu z vyrovnávací branky na 1:1 na hřišti Tottenhamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud