Jan Malý
19. srpna 2020 • 04:40

Schick naposledy za Lipsko? V LM se předvedl, PSG bavily hvězdy

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další český hráč se s ušatým pohárem pro vítěze Ligy mistrů zatím nepolaská. Kouzelná cesta Lipska s útočníkem Patrikem Schickem elitní soutěží skončila v semifinále. Nutno podotknout, že zcela po zásluze, Paris Saint-Germain soupeře z Německa vycvičilo a v Lisabonu vyhrálo 3:0. Ambiciózní francouzský klub je tak po letech zklamání v této soutěži poslední krok od triumfu, kvůli kterému do něj katarští majitelé pumpují peníze. Ve finále na něj čeká lepší z dvojice Bayern–Lyon.



Naskočil na druhý poločas, snažil se, ale Lipsko už na obrat nemělo sílu. Bylo úterní semifinále Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain (0:3) pro českého reprezentanta Patrika Schicka posledním zápasem v barvách RB? Ještě se uvidí, ale podle posledního vývoje a zpráv se zdá, že ano a že se čtyřiadvacetiletý útočník vrátí do AS Řím.

Jeho osud se bude řešit. Schickovi hostování na progresivní německé adrese sedlo, zapsal deset bundesligových branek, předvedl se solidně v Lize mistrů. Lipsko ale na víc nemělo, v úterý zářili věhlasní ofenzivní bouráci francouzského giganta. Neymar, Kylian Mbappé a Ángel Di María byli v ráži, bavili se.

Z jejich práce těžili i jiní, první gól obstaral Marquinhos, ve 13. minutě uklidil hlavou do sítě pěkný centr Di Maríi. Brazilský tmel, který ve středu zálohy dře na zabijáky před sebou, je vůbec zajímavou postavou při finálovém turnaji v Portugalsku. Trefil se už ve čtvrtfinále při obratu proti Atalantě Bergamo.

Pařížané zápasu vládli, předvedli báječný týmový výkon, Lipsko mělo nadějnou pasáž, kdy mohlo duel zdramatizovat, jen na začátku druhé půle. Skvostný útočný trojzubec PSG hrál s lehkostí, Neymar například v 35. minutě mazaně zkoušel nachytat Pétera Gulácsiho z přímého kopu, nastřelil jen tyč. Brazilský filuta pak o sedm minut později parádní patičkou připravil gólovou pozici pro Di Maríu, který se nemýlil a zvýšil na 2:0.

Argentinský křídelník se přímo podílel i na třetí brance, když v 56. minutě vybídl centrem ke skórování Juana Bernata. Tím bylo definitivně rozhodnuto. Německý trenér PSG Thomas Tuchel tak udělil lekci svému krajanovi Julianu Nagelsmannovi na lavičce Lipska, který přiznal, že právě Tuchel mu vnuknul myšlenku stát se koučem.

Paris Saint-Germain tak vyhlíží svůj velký triumf, sedmkrát po sobě nedošel tým, do něhož proudí katarské miliony dál než do čtvrtfinále. Teď je ve finále. V něm se utká buď s Bayernem Mnichov, nebo Lyonem. Jejich semifinále se hraje ve středu.

SESTŘIH: Lipsko - PSG 0:3. Pařížané ve finále LM, Schick hrál poločas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud