Jakub Dvořák
17. srpna 2020 • 21:20

Lipsko v Lize mistrů vydělalo přes miliardu. Zůstane Schick?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý večer si to rozdají s PSG o postup do finále Champions League. Postupem přes Atlético Madrid zinkasovalo německé RB Lipsko cca 12 milionů eur. Celkem již v soutěži vydělalo přes 45 milionů (cca 1,1 miliardy korun). Další by navíc měly dorazit. Bude tedy konečně na nákladný přestup Patrika Schicka? Podle posledních zpráv z Německa nikoliv.



Minulý týden už to vedení AS Řím nevydrželo a bouchlo do stolu. Chcete Schicka? Dejte nám 25 milionů eur! Lipsko svoji vyjednávací pozici nezměnilo. Stále požadovalo po italském klubu výraznější slevu.

Ačkoliv se zdá, že Lipsko oplývá velkým rozpočtem a nemělo by mu dělat problém transfer realizovat, podle slov sportovního ředitele Markuse Kröscheho je to stále nereálné. „Můj budget je pořádný stejný,“ vzkázal v neděli.

A to i přesto, že klub při dosavadním tažení v Lize mistrů vydělal přes 45 milionů eur (cca 1,1 miliardy korun). Jenom dvanáct milionů přiteklo za vyřazení Atlétika Madrid. Další miliony si klub připíše za tzv. koeficient a market pool. Pokud by se svěřenci Juliana Nagelsmanna dostali až do finále, čekalo by je dalších 15 milionů eur. Vítěz pak dostane čtyři další.

Proč tedy nepůjdou tučné odměny na nákup posil?

V Německu se neoficiálně traduje, že „býci“ mají mít letošní přestupový rozpočet pouhých 30 milionů eur (780 milionů korun). A to i přesto, že za 60 milionů eur prodali do Chelsea svoji největší hvězdu, a společně se Schickem autora dvou třetin vstřelených branek v minulé sezoně, Tima Wernera.

Jeho náhradník Hee-Čan Hwang ze Salcburku vyšel na 10 milionů. A klub by také rád udržel Schicka (hostování z AS Řím) a španělského obránce Angeliňa (hostování z Manchesteru City). Oba natrvalo vykoupit se však zatím jeví jako "mission impossible".

„Patrik by rád zůstal. Navíc se díváme i po jiných postech, které bychom chtěli posílit,“ dodal Krösche. Naděje v tomto případě skutečně umírá poslední.

Liga mistrů na O2 TV Sport
Zápas Lipsko - PSG uvidíte v úterý na O2 TV Sport a Fotbal. Ve studiu moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty Františka Straku a Karola Kisela.

Češi v zahraničí: Kladivář Souček, úspěšný Vaclík a Škodovo obrození
Video se připravuje ...

RB Leipzig Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud