14. dubna 2021 • 22:52

SESTŘIHY LM: Manchester City a Real Madrid slaví postup do semifinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid a Manchesteru City postoupili do semifinále Ligy mistrů. „Bílý balet“ v odvetě čtvrtfinále remizoval bez branek v Liverpoolu a navázal na domácí výhru 3:1. Lídři anglické ligy v Dortmundu po obratu zvítězili 2:1 a zopakovali úvodní výsledek z Manchesteru. „Citizens“ se mezi nejlepší čtyřku LM dostali podruhé v historii a poprvé od ročníku 2015/16.



Real si o finále zahraje s Chelsea, Manchester City v semifinále vyzve loňského poraženého finalistu Paris St. Germain. První zápasy jsou na programu 27. a 28. dubna, odvety o týden později.

Liverpool začal hodně aktivně a už ve druhé minutě se do velké šance dostal Salah, jehož střelu vykopl Courtois. Belgický gólman o chvíli později zlikvidoval i Milnerovu ránu. Na druhé straně Benzemův tečovaný pokus zamířil do tyčky.

Courtois podržel Real i krátce po změně stran, tentokrát proti Firminovi. V 66. minutě se zase blýskl brankář Liverpoolu Alisson, jenž vychytal Viníciuse i dorážejícího Benzemu. Ten později zblízka hlavičkoval nepřesně. Závěr už si hosté díky urputné defenzivě pohlídali.

„Reds“ nedokázali španělskému soupeři vrátit porážku z finále Ligy mistrů z roku 2018. Real protáhl sérii bez prohry na 14 soutěžních zápasů.

Manchester City, který v předchozích třech letech pokaždé vypadl ve čtvrtfinále, nezačal dobře. Dortmund v 15. minutě poslal do vedení Bellingham technickou střelou. Anglický záložník se v 17 letech a 289 dnech stal druhým nejmladším střelcem soutěže, barcelonský Bojan v roce 2008 skóroval ve věku 17 let a 217 dní.

Borussia skórovala ve 40. soutěžním utkání za sebou. Po chvilce mohl odpovědět De Bruyne, ale trefil břevno. City pokračovali v tlaku, Hitz zabránil vlastnímu gólu Moreye a při ráně Mahreze domácího brankáře na čáře zastoupil Bellingham.

Manchesterský tým vyrovnal v 55. minutě. Can zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Mahrez. Kapitán alžírské reprezentace se v LM prosadil poprvé od září 2019.

Domácí Hummels po standardní situaci hlavičkoval těsně nad. Pak ale přišly chvíle hostů. De Bruyneho střelu Hitz vyrazil na roh, po kterém dostal hodně místa Foden a v 75. minutě ranou o tyč dokonal obrat. Anglický záložník navázal na vítěznou trefu z úvodního duelu. City v elitní soutěži neprohráli s německým soupeřem potřinácté za sebou.

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak (60. Diogo Jota), Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Milner (C) (60. Th. Alcântara) – M. Salah, Firmino (82. Shaqiri), Mané (82. Oxlade-Chamberlain).

Hosté: Courtois – Valverde, Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos (72. Odriozola Arzallus) – Asensio (82. Isco), Benzema (C), Vinícius Júnior (72. Rodrygo).

Náhradníci

Domácí: Adrián, Davies, Alcântara, Cain, Clarkson, Davies, Jota, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Williams, Tsimikas

Hosté: Lunin, Altube, Isco, Arribas, Díaz, Chust, Odriozola Arzallus, Marcelo, Rodrygo, Marvin

Karty

Domácí: Robertson, N. Phillips

Hosté: Casemiro

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra (vš. NED)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

SESTŘIH LM: Liverpool - Real Madrid 0:0. Bílý balet si pohlídal postup
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Vinicius srazil Kloppův tým
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15. Bellingham

Hosté: 55. Mahríz, 75. Foden

Sestavy

Domácí: Hitz – Morey (81. Tigges), Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham (80. Brandt), Can, Dahoud (75. T. Hazard) – Knauff (68. Reyna), Haaland, Reus (C).

Hosté: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne (C), Rodri, Gündoğan – Mahríz (88. Sterling), B. Silva, Foden.

Náhradníci

Domácí: Bürki, Drljača, Hazard, Schulz, Brandt, Reinier, Meunier, Piszczek, Tigges, Passlack, Reyna, Raschl

Hosté: Steffen, Trafford, Aké, Sterling, Jesus, Laporte, Torres, Mendy, Fernandinho, Cancelo, García

Karty

Domácí: Bellingham

Rozhodčí

del Cerro Grande – Yuste, Alonso Fernandez (ESP)

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

SESTŘIH LM: Dortmund - Manchester City 1:2. Citizens obratem potvrdili postup
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: City - Dortmund 2:1. Foden trefil výhru pro domácí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud