27. dubna 2022 • 21:11

Liverpool – Villarreal 2:0. Dva bleskové údery a Reds jsou blízko finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Liverpoolu porazili doma v úvodním semifinále Ligy mistrů Villarreal 2:0 a výrazně se přiblížili postupu do třetího finále za posledních pět sezon. "Reds" vstřelili obě branky po změně stran, nejprve si dal vlastní gól Pervis Estupiňán, po něm se trefil Sadio Mané. Odveta ve Španělsku je na programu příští úterý.



Liverpool doma v semifinále evropských pohárů neprohrál ani ve dvanáctém zápase. Naopak "Žlutá ponorka", která si v letošní vyřazovací fázi poradila s Juventusem Turín a Bayernem Mnichov, nevyhrála v Lize mistrů s anglickými soupeři ani třinácté utkání.

Vítěz se ve finále 28. května v Paříži utká s lepším z dvojice Manchester City - Real Madrid. V úterním úvodním duelu zvítězil anglický celek doma 4:3.

Liverpool se s Villarrealem utkal poprvé od semifinále Evropské ligy z roku 2016. Liverpool tehdy ve vzájemném dvojzápase uspěl, ale ve finále podlehl Seville, kterou tehdy vedl současný trenér Villarrealu Emery.

Domácí byli podle očekávání od začátku lepší a v první půli si vytvořili řadu příležitostí, žádná z nich se ale neujala. Maného skákavá zblokovaná střela z 33. minuty skončila těsně vedle, Alcantara v závěru poločasu trefil z dálky tyč.

Po přestávce se prosadil Fabinho, jenže kvůli ofsajdu gól neplatil. Svěřenci trenéra Kloppa se pak ale dočkali slepených gólů v 53. a 55. minutě. Nejprve obránce hostů Estupiňán nechtěnou tečí změnil směr Hendersonova centru a překonal vlastního brankáře Rulliho.

Následně Salah přistrčil míč do vápna Manému, který se nemýlil. Senegalský útočník se vyvaroval těsného ofsajdu. "Reds" se hnali za třetí brankou, Robertsonův zásah ale kvůli ofsajdu nemohl být uznán. Úřadující vítěz Evropské ligy Villarreal nezvítězil v pohárech na hřištích anglických mužstev podeváté za sebou.

Góly

Domácí: 53. Estupiñán (vl.), 55. Mané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold (80. Gomez), Konaté, van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (73. Keïta), Fabinho, Alcântara – Salah, Mané (73. Jota), L. Díaz (81. Origi).

Hosté: Rulli – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Estupiñán (72. Trigueros) – Chukwueze (72. Dia), Parejo (72. Aurier), Capoue, Coquelin (57. Pedraza) – Danjuma (86. Alcácer), Lo Celso.

Náhradníci

Domácí: Adrián, Jota, Elliott, Gomez, Keïta, Kelleher, Matip, Milner, Minamino, Origi, Oxlade-Chamberlain

Hosté: Alcácer, Pedraza, Asenjo, Aurier, Dia, Gómez, Iborra, Jörgensen, Mándí, Gaspar, Peña, Trigueros

Karty

Domácí: van Dijk

Hosté: Estupiñán, Lo Celso

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz – Vinčić

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Villarreal CF Vše o klubu ZDE Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud