28. května 2022 • 21:35

Chaos v Paříži. Finále Ligy mistrů posunuto, fanoušci přelézali plot

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední a největší zápas sezony měl mít i nejlepší možnou organizaci. Tahle představa se ale zhroutila už dlouho před začátkem finále Ligy mistrů na Stade de France. Slavnostní zahájení i celý zápasy byly o více než půl hodiny posunuty, zatímco okolo bran do areálu se odehrávaly chaotické scény s pobíhajícími těžkooděnci a fanoušky přelézajícími plot s ostrými hroty.



Devátá hodina, původní čas výkopu, se blížila a část Stade de France rancebyla pořád zaplněna velmi řídce. Důvod? Obrovské mačkanice a fronty před stadionem, ve kterých se zasekly tisíce fanoušků, především těch, co přáli Liverpoolu.

„Právě jsem byl poprvé v životě postříkán pepřovým sprejem,“ hlásil do redakce BBC její zpravodaj Nick Parrott. „Nikdy jsem neviděl takový chaos na žádném zápase. Stál jsem před branou, který se za poslední hodinu a půl opakovaně otevírala a zavírala, ale nikdo tudy neprošel. Viděl jsem asi 10 fanoušků, jak se snaží plot přelézt,“ hlásil.

Podle videí z místa se to některým povedlo, ty pak přímo uvnitř areálu naháněli pořadatelé i policisté. Ani jedna skupina ale nebyla na místě v dostačujícím počtu.

První vyjádření UEFA byla v tom smyslu, že se zpozdili fanoušci, to odmítl Simoh Hughes z The Athletic. Podle něj byli lidé trpěliví, nervózní začali být až s blížící se devátou hodinou. Jednou z příčin tlačenic má být mimo jiné selhání aplikace, ve které měli diváci uložené vstupenky.

Scénám ve studiu iSport nevěřícně přihlížel také Jaroslav Hřebík, který připomněl i českou stopu: „Máme tam hlavního delegáta pana Fouska (předseda FAČR), bude s tím mít velké starosti. Bude se probírat, zda bylo všechno zajištěné, zkontrolované. Kontrola na Lize mistrů bývá precizní. Za zápas zodpovídá domácí klub, tady ve finále je pořadatelem UEFA. Hraje se to v Paříži, asi tam bude problém. Je tam málo pořadatelů, security, která by takovým věcem měla zabránit.„

Celé utkání začalo s více než půlhodinovým zpožděním. Znělka Champions League zněla za ohromujícího bučení fanoušků, kteří se mezitím na svá místa dostali. Její slova “Die Meister. Die desten. Les grandes équipes. The champions," rozhodně na pořadatele nesedla. 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud