Štěpán Filípek
13. září 2022 • 04:50

INSIDER: Jít do kotle Interu není vlastizrada, říká Pulpit. Plzeň má šanci

Autor: Štěpán Filípek, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak dojde na Inter Milán, hovoří rázem v první osobě množného čísla. Stejně jako v případě Bohemians – druhého týmu, jehož je vášnivým fanouškem. Nedosti na tom: trenér Martin Pulpit bude úterní zápas Ligy mistrů v Plzni sledovat přímo v kotli „nerazzurri“. A dozajista tím (zase) vzbudí vášně. „Vlastizradu si představuju úplně jinak,“ namítá. „Srdce je srdce. Nemůžete ho obelhat,“ dodává na vysvětlenou. V dalším díle videomagazínu LIGOVÝ INSIDER hovoří o tom, jak Viktoria zvládla vstřebat debakl 1:5 v Barceloně a jak si může vést ve druhém zápase LM. Kromě dalších témat rozebírá i to, kdo víc mohl za (ne)vídanou chybu Sparty v Teplicích a jak je to tedy s její jedničkou.



Příchylnost svérázného kouče ke zmíněným klubům se promítla do jeho mailové adresy, a dokonce i tetování na hrudi. Hada coby symbol Interu si nechal zobrazit na pravé straně hrudi, na levé, nad srdcem, má emblém Bohemians.

„Klokanem jsem se narodil, interistou stal,“ říká zapáleně kouč, jenž nyní působí ve službách divizního Vysokého Mýta. „Dvakrát jsem dostal poukaz na tetování jako dárek od dcery, ale původně se mi nechtělo,“ přiznává.

Je jasné, že když dorazí Inter do Česka, nemůže si to nechat ujít naživo. Díky členství v jeho fanklubu už byl takhle před třemi lety v Edenu, kde milánský velkoklub vyzvala Slavia (a po remíze 1:1 v Miláně prohrála 1:3).

Není divu, že jeho přístup, jímž se mezi tuzemskými trenéry vymyká, vzbudil pozornost slávistických fanoušků a pochopitelně nejen jich. Pulpit proto vysvětluje svůj pohled na věc, včetně toho, jestli to vlastně není nekolegiální vůči Michalu Bílkovi (a předtím Jindřichu Trpišovskému).

Martin Pulpit se svou náklonností k Interu a Bohemians netají
Martin Pulpit se svou náklonností k Interu a Bohemians netají

V prvním případě se při tom vrací k jednomu jarnímu telefonátu a prozrazuje, proč Bílkovo číslo vytočil. „Plzeň má určitou šanci. Inter není v top formě,“ domnívá se Pulpit a nastiňuje také, kde by mohlo být slabé místo Interu. Byť proti jeho využití stojí jeden z typických poznávacích znaků hry Viktorie…

Bývalý kouč Baníku, Olomouce, Zlína, Mladé Boleslavi i mnoha mužstev v nižších soutěžích také hodnotí, jak může být západočeský tým navzdory výprasku v Barceloně spokojený s tím, jak zvládá boj na dvou frontách.

A zmiňuje rovněž jednoho z plzeňských hráčů, který se technickými dovednostmi nejvíce přiblížil hvězdám Barcelony a mohl by jí nejspíše pomoci splnit další sen v podobě bodového zisku v Champions League…

Inter Milán očima Martina Pulpita

„Inter nepřijíždí v top sportovní formě. Začátek sezony není ideální, atmosféra v klubu taky ne. Už je potřeba mužstvo oživit z hlediska věkového složení i rychlosti. Je v něm moc hráčů nad třicet.

Fotbal se dynamicky strašně posouvá a rozdíl mezi tempem Serie A a Champions League je kolikrát diametrálně odlišný. Nemyslím si, že v současném složení je velká pravděpodobnost, že by Inter v Lize mistrů útočil na vítězství. Došlo na má slova, že jsme nedocenili, jak kvalitním hráčem byl Ivan Perišič, pokud jde o centry, ale i schopnost dostat se do zakončení. Taková křídla nám v systému 3-5-2 chybí. Na Ligu mistrů bychom pak měli mít trochu rychlejší tři obránce. Víc se čekalo od Romela Lukaka, ale toho přibrzdilo zranění. Když se ale dostane do formy před odchodem do Chelsea, bude zase velkým přínosem. Edin Džeko? V některých utkáních Serie A může být nápomocný, ale na mezinárodním fóru už má malinko problémy. I takový hráč by měl odejít na vrcholu – jako Cristiano Ronaldo. Když jsem ho viděl v Evropské lize proti San Sebastianu, bylo mi ho až líto…“

LIGOVÝ INSIDER s Martinem Pulpitem

  • Mohou plzeňští hráči přece jen lépe ubránit kanonýra á la Robert Lewandowski?
  • Má smysl nasazovat Václava Jemelku na levém kraji obrany?
  • Měli by být hosté v Edenu odvážnější a neodjíždět s debakly?
  • Co chybí slávistům na hřištích soupeřů?
  • David Jurásek nejlepší centry v lize?
  • Jak se to správné dělá, co je to „paleček za balon“ a strakovské „flanken“?
  • AKCE KOLA: Jak se měli sparťané zachovat a nechybovat v Teplicích?
  • Měl jít Matěj Kovář hned po příchodu do Sparty do brány?
  • Je správné, že Jiří Jarošík odpustí Abdallahu Gningovi defenzivní povinnosti?
  • HLÁŠKY KOLA: Šmicerovi dřeváci, Plavšič si rozšíří obzory a z Ďolíčku je bodová díra - Doma zase prohráli, ale budou „klokani“ coby hosté zkázou Pardubic?

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud