6. března 2024 • 22:52

Liga mistrů: Pohodový postup Citizens, Real ho proti Lipsku hlídal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid a Manchesteru City se stali dalšími čtvrtfinalisty Ligy mistrů. Španělský gigant se mnohem víc nadřel, doma remizoval v odvetě osmifinále s Lipskem 1:1 a po úvodní venkovní výhře 1:0 postoupil. Obhájce trofeje Manchester City problémy neměl a na domácím hřišti porazil FC Kodaň 3:1, stejným skóre zvítězil také v prvním zápase venku. V úterý postoupily Bayern Mnichov a Paris St. Germain.



Real Madrid postoupil z osmifinále počtvrté za sebou. Z 39 soutěžních zápasů v sezoně vyhrál 31 a prohrál jen dvakrát, v obou případech s městským rivalem Atléticem. Doma neprohrál již 24 soutěžních utkání v řadě.

Vynikající formu potvrdil Manchester City. Jeho hráči neprohráli 20 soutěžních zápasů za sebou, v evropských pohárech mají sérii 22 utkání bez porážky. Po postupu přes Kodaň jsou nadále ve hře o obhajobu trofeje.

Real byl po vítězství venku jasným favoritem, Lipsko se ovšem v odvetě drželo. Po bezbrankovém poločase se domácí prosadili až v 65. minutě. Rychlou kombinaci korunoval Bellingham finální přihrávkou a Vinícius Júnior otevřel skóre.

Lídr španělské ligy si ale udržel vedení jenom tři minuty. Raum přesně odcentroval před malé vápno a kapitán Orbán hlavou nedal brankáři Luninovi šanci. Hosté vycítili šanci a Real se obával o postupový výsledek až do poslední chvíle. Ve druhé minutě nastavení trefil hostující Olmo břevno, skóre se už ale nezměnilo.

Manchester City doma rozhodl již do přestávky. Favorit se prosadil hned z první standardky. Álvarez odcentroval od praporku před branku, kde se ránou přímo z voleje pod břevno prosadil Akanji. V deváté minutě už domácí vedli o dva góly, Álvarez skóroval po hrubce brankáře Grabary. Kodaň se dočkala na konci první půlhodiny, rychlou kolmou akci korunoval snižující trefou Elyounoussi. V nastavení první půle se ale trefil kanonýr Haaland a šestou brankou v ročníku se v čele tabulky střelců vyrovnal dvojici Kane, Mbappé.

V neděli čeká tým kouče Pepa Guardioly přímý souboj o čelo anglické ligy s vedoucím Liverpoolem, což za rozhodnutého stavu průběh druhého poločasu poznamenalo.

Góly

Domácí: 65. Vinícius Júnior

Hosté: 68. Orbán

Sestavy

Domácí: Lunin – Carvajal, Rüdiger, N. Fernández (C), F. Mendy – Valverde, Tchouaméni, Kroos (78. Modrić), Camavinga (46. Rodrygo) – Bellingham (85. Joselu), Vinícius Júnior.

Hosté: Gulácsi – Henrichs, Lukeba, Orbán (C), Raum – Olmo, Haidara (90. Kampl), X. Schlager (85. Elmas), Simons – Openda (77. Poulsen), Šeško (85. Baumgartner).

Náhradníci

Domácí: Arrizabalaga, González, García, Modrić, Ceballos, Díaz, Güler, Rodrygo, Joselu, Vázquez

Hosté: Blaswich, Zingerle, Lenz, Bitshiabu, Elmas, Seiwald, Baumgartner, Jatta, Kampl, Poulsen

Karty

Domácí: Vinícius Júnior, Tchouaméni, Kroos

Hosté: X. Schlager, Raum, Orbán

Rozhodčí

D. Massa – F. Meli, S. Alassio (všichni ITA)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Návštěva

76 126 diváků

Góly

Domácí: 5. Akanji, 9. Álvarez, 45+3. Haaland

Hosté: 29. Elyounoussi

Sestavy

Domácí: Ederson – Lewis, Akanji, Dias (C) (68. Stones), Gvardiol – Rodri (46. S. Gómez), Kovačić – Nunes (74. Hamilton), Álvarez, Bobb – Haaland (88. Wright).

Hosté: Grabara (C) – Ankersen, Jelert (78. Meling), Vavro, McKenna, Diks – Froholdt (58. Mattsson), Óskarsson (68. Cornelius), Clem (68. O. Höjlund) – Achouri (58. Bardghji), Elyounoussi.

Náhradníci

Domácí: Aké, Carson, De Bruyne, Foden, Gómez, Ortega, Silva, Stones, Susoho, Wright, Walker, Hamilton

Hosté: Gadeberg Buur, Rúnarsson, Bardghji, Cornelius, Boilesen, Höjlund, Meling, Larsson, Mattsson, Sörensen

Karty

Hosté: Cornelius, Mattsson

Rozhodčí

Eskas – Bashevkin, Dale (vš. Norsko)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

51 531 diváků

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud