Karel Häring
26. května 2009 • 09:49

Koho dostane Slavia v předkole LM?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacátého června. To je datum, které teď nejvíce zajímá fanoušky pražské Slavie. V tento den se totiž uskuteční los 3. předkola Ligy mistrů. Úřadující český šampion už zná desítku potenciálních soupeřů. Nejhorší varianta? Salcburk.



Rakouský mistr je posledním týmem, který zkompletoval desítku nenasazených celků ve 3. předkola Ligy mistrů – ve skupině šampionů. A zřejmě bude mužstvem, jemuž se budou chtít nasazené kluby vyhnout. V osudí lze totiž najít mnohem přijatelnější protivníky.

Jak už Sport v minulých dnech jako první informoval, Slavia se může kromě Salcburku střetnout i se švédským Kalmarem, kyperským APOEL Nikósie, norským Stabaekem, Slovanem Bratislava, lotyšským mistrem Ventspils, slovinským NK Maribor, finským Interem Turku, islandským Hafnarfjordurem nebo litevským Ekranasem.

Všechny tyto celky musí teprve postoupit ze druhého předkola. Pokud se to některému z nich nepodaří, nahradí je jejich přemožitel v tomto předkole.

Pokud Slavia postoupí, bude i v závěrečném čtvrtém kole nasazená. Tam vzejde její sok v boji o minimálně sto devadesát jedna milionů korun z pětice Dinamo Záhřeb, FC Curych, BATE Borisov, mistr Polska (Wisla Krakov nebo Lech Poznaň), a pravděpodobně i Maccabi Haifa (resp. jejich případných přemožitelů ve 3. předkole).

A jak na tom bude český vicemistr – Sparta, nebo Liberec? Lepší z dvojice se zařadí do kvalifikační části Ligy mistrů tzv. lépe umístění.

Jen letmý pohled na protivníky ukazuje, že jde o mnohem těžší fázi. Pokud skončí druhá Sparta, může živit ještě malou naději na účast mezi pěticí nasazených, pravděpodobnější však je, že se ocitne během losu v opačném koši (tam by byl jistě i Liberec).

O postup do čtvrté fáze se mohou střetnout s následujícím celky: Šachtar Doněck, Sporting Lisabon, Celtic, Anderlecht a pravděpodobně Panathinaikos. Třetí předkolo Ligy mistrů začíná 28. července.

SOUPEŘI PRO 3. PŘEDKOLO

NASAZENÍ: Olympiakos Pireus, FC Kodaň, Slavia, Partizan Bělehrad, Maccabi Haifa, Dinamo Záhřeb, FC Curych, BATE Borisov, mistr Polska (Wisla Krakov, nebo Poznaň), mistr Bulharska (Levski, nebo CSKA).

NENASAZENÍ: Salcburk, Kalmar (Švéd.), APOEL Nikósie (Kypr), Stabaek (Nor.), Slovan Bratislava, Ventspils (Lot.), NK Maribor (Slovin.), Hafnarfjordur (Isl.), Inter Turku (Fin.), Ekranas Paněvežys (Litva).

Pozn.: Kromě Slavie, Olympiakosu a FC Curych musí všechny ostatní týmy nejprve postoupit ze 2. předkola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud