17. července 2015 • 19:41

Plzeň i Liberec postoupí, hlásí Kovář z Izraele. Co ví o soupeřích?

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už druhý rok začíná kroutit bývalý liberecký gólman Přemysl Kovář v izraelském Hapoelu Haifa. A ze „Země zaslíbené“ vzkazuje: Liberec přes Kirjat Šmona ze 3. předkola Evropské ligy do play off postoupí, stejně tak jako si český mistr poradí v předkole Ligy mistrů i s Maccabou Haifa, která podle něj nakonec nejspíše zvládne odvetu s maltským týmem Hibernians, přestože první zápas 2. předkola Izraelci prohráli 1:2.



„Pro mě bylo už obrovské překvapení, že Šmona hrála a skončila takhle vysoko,“ přiznává 29letý gólman, že ho zaskočilo druhé místo Šmony v uplynulém ročníku izraelské ligy.

„Když jsme se s nimi v lize a v poháru potkali, tak to nebyl takový vítr jako s Maccabi Tel-Aviv nebo s Beer-Shevou. Jenže to mužstvo spolu hrálo tři až čtyři roky, hráči se znali a i když se jim nedařilo, tak dokázali dělat body a zápasy vyhrávat, také jim přálo štěstí,“ vysvětluje Přemysl Kovář.

Jenže nyní v létě je vše jinak! „Po sezoně jim odešel trenér ke konkurenční Beer-Shevě a s ním opustilo mužstvo i spousta důležitých hráčů. Řekl bych přímo kostra týmu, takže jde říci, že teď po dlouhé době sestavují nový tým,“ líčí exliberecký gólman, podle kterého čas hraje jednoznačně ve prospěch Liberce.

„Šmona teprve teď v týdnu odehrála první přátelák a nyní odjela na soustředění. Zápas by se měl hrát v Netanya, ale fanoušky na zápase moc neuvidíte. Šmona leží u hranic v malém městečku, je to takový domácí klub, na který chodí maximálně tisícovka divaků. Kluci ze Slovanu jsou pro mě jasným favoritem,“ přiznává Kovář.

A to samé platí i pro Maccabi Tel-Aviv v souboji s maltským celkem, přestože první zápas padla 1:2. „Myslím, že kvalita je na straně MTA jednoznačně větší, ale musí to nejprve ukázat na hřišti,“ říká. Pokud Maccabi postoupí, s Plzní to prý budou mít sakra těžké.

„Má nejlepší kádr za poslední roky a z MTA taky odešlo šest hračů a přišel jen jeden, rovněž se vyměnil trenér. To je zajímavé. V Izraeli ti, kdo hrají poháry, měnili trenéry a ti, co nehrají nic, si kouče nechali... Vlastně všichni čtyři pohároví účastníci Izraele vyměnili trenéry,“ upozorňuje Přemysl Kovář. I proto favorizuje české týmy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud