27. března 2018 • 14:27

Novinky v Lize mistrů potvrzeny! Víc střídání, náhradníků i jiné časy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Real Madrid slaví zisk trofeje pro vítěze Ligy mistrůReal Madrid slaví zisk trofeje pro vítěze Ligy mistrůFOTO: Profimedia.cz

    Vítěze aktuálního ročníku Ligy mistrů a Evropské ligy jsme ještě nepoznali, už teď je ale jasné, jakých změn se dočkáme v příští sezoně obou soutěží. Dotýkat se budou časů výkopů zápasů i možnosti využití více náhradníků. Rozhodlo o tom zasedání výkonného výboru UEFA v Bratislavě.

  • Posunutý čas

    Bayern slaví hladký postup! Po domácí výhře 5:0 vyhrál na půdě Besiktasu 3:1Foto Reuters

    Fotbaloví fanoušci zvyklí zapínat své televizní obrazovky ve 20:45 si budou muset změnit plány. Zápasy Ligy mistrů budou mít od nové sezony jiné časy výkopů. Valná většina z nich, od závěrečných předkol až po finále, bude nově začínat ve 21:00 středoevropského času. Výjimkou budou jen vybraná utkání skupinové části. Dvě úterní a dvě středeční budou vždy začínat od 18:55.

    Stejné časy se budou týkat i čtvrteční Evropské ligy. Výkopy se sjednotí až od čtvrtfinále, od této části zazní úvodní hvizd všech zápasů ve 21 hodin. Prvním utkáním, které začne s upraveným časem výkopu, bude letní Superpohár.

  • Více hráčů na soupisce

    Lavička Bayernu Mnichov v zápase s BesiktasemFoto Reuters

    Všechny zúčastněné kluby budou moci na soupisku pro evropské poháry zapsat o tři hráče navíc. Po většinu zápasů budou mužstva moci vybírat ze sedmi náhradníků, jen účastníci finále v zápase o vše jich budou mít k dispozici o pět víc.

  • O střídání navíc

    Paulinho střídá barcelonskou ikonu Andrése Iniestu v zápase s ChelseaFoto Reuters

    Mužů na lavičce se týká i další novota. UEFA povolí, aby trenéři mohli vystřídat i počtvrté. Čerstvý hráč navíc bude moci být využit pouze v průběhu prodloužení u těch zápasů, kde k němu dojde.

  • Nášivka na dres

    Hráči Sevilly se radují z branky do sítě Manchesteru UnitedFoto Reuters

    Kosmetickou změnou je nášivka na rukávu dresu pro tým, který vyhrál Ligu mistrů třikrát za sebou nebo alespoň pětkrát celkově. Celky v Lize mistrů ji mohly mít už teď, v Evropské lize se objeví od příští sezony, a to na dresech Sevilly. Ta druhou nejprestižnější evropskou soutěž vyhrála 2006, 2007, 2014, 2015 a 2016.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud