24. září 2020 • 23:32

Bayern - Sevilla 2:1 po prodl. Němcům vystřelil Superpohár Martínez

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v Superpoháru UEFA Sevillu 2:1 po prodloužení a po triumfu v roce 2013 v Praze ovládli soutěž podruhé v historii. V normální hrací době skončil duel mezi vítězem Ligy mistrů a šampionem Evropské ligy 1:1. Bavorský celek v letošním kalendářním roce získal už čtvrtou trofej, když triumfoval i v bundeslize a Německém poháru.



Góly

Domácí: 34. Goretzka, 104. Javi Martínez

Hosté: 13. Ocampos

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Pavard, Lucas Hernández (99. Javi Martínez), Süle, Alaba (112. J. Boateng) – Goretzka (99. A. Davies), Kimmich – Sané (71. Tolisso), T. Müller, Gnabry – Lewandowski.

Hosté: Bunú – Navas (C), Diego Carlos, Koundé, Escudero – Jordán (94. F. Vázquez), Fernando, Rakitić (56. Ó. Torres) – Suso (72. Gudelj), L. de Jong (56. Nasjrí), Ocampos.

Náhradníci

Domácí: Boateng, Cuisance, Davies, Martínez, Musiala, Nübel, Ulreich, Richards, Tolisso, Zirkzee, Tillman, Fein

Hosté: Vaclík, Díaz, Munir, Nasjrí, Gil, Fernández, Gómez, Gudelj, Torres, Rodríguez, Vázquez, Acuňa

Karty

Domácí: Alaba, Lucas Hernández

Hosté: Jordán, Koundé, Fernando, Escudero

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn (vš. Anglie)

Stadion

Puskás Aréna - Budapest

Návštěva

15 180 diváků

V brance poraženého celku místo Tomáše Vaclíka dostal přednost Jasín Bunú. Navzdory pandemii koronaviru se utkání v Budapešti odehrálo před zhruba 20 tisíci diváky.

Andaluské mužstvo vedlo od 13. minuty, kdy David Alaba fauloval v pokutovém území Ivana Rakitiče a z pokutového kopu se nemýlil Lucas Ocampos. Bavorský tým srovnal v 34. minutě. Robert Lewandowski sklepl centr Thomase Müllera na zakončujícího Leona Goretzku.

Po změně stran otočil polský kanonýr Lewandowski skóre, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila. O chvíli později rozhodčí neuznali Mnichovanům další trefu, tentokrát kvůli Lewandowského faulu.

Rozhodnout nakonec mohla Sevilla. V závěru základní hrací doby šel Júsuf En-Nesjrí sám na brankáře Manuela Neuera, který však jeho přízemní střelu vytáhl na roh.

Rozhodnutí přinesl ve 104. minutě Javi Martínez, který do hry naskočil o pět minut dříve. Bunú vyrazil Alabovu ránu jen před sebe a španělský záložník zařídil hlavou vítězství.

"Máme velkou radost, je to neuvěřitelné. Po 120 minutách jsme hrozně unavení. Sevilla byla těžkým protivníkem. Tvrdě jsme bojovali a ukázali jsme, že máme vítěznou mentalitu, i když se nám úplně nedaří. Gratuluju týmu a Javimu, našemu 'panu Superpohárovi'," citoval web uefa.com Müllera, který se dočkal ocenění pro muže zápasu.

Sevilla, která získala Superpohár v roce 2006, prohrála rekordní páté utkání o tuto trofej. "Můžeme být pyšní na to, jak jsme hráli proti nejlepšímu týmu v Evropě. Cítíme, že jsme na novou ligovou sezonu připravení," uvedl Rakitič. Sevilla odstartuje La Ligu v pondělí na hřišti Cádizu.

V budapešťské Puskás Aréně mohlo být z 67 tisíc míst zaplněno 30 procent kapacity. Superpohár je prvním duelem, v němž Evropská fotbalová unie (UEFA) otestovala návrat diváků do hlediště.

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Sevilla FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud