6. dubna 2009 • 20:32

Kerič: Král střelců? Jasně, láká mě to

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový kanonýr v libereckých službách Andrej Kerič se poprvé v sezoně osamostatnil v čele tabulky nejlepších střelců ligy. Třiadvacetiletý chorvatský útočník se v dnešním duelu na Spartě trefil už podvanácté v sezoně.



Kerič se tak odpoutal se od Tomáše Necida a Daniela Huni.Keriče mrzelo, že jeho tým na Letné neudržel těsné vedení a nakonec jen remizoval, ale zároveň věří i tomu, že na konci sezony získá korunu pro krále střelců.

Kerič by se navíc mohl stát prvním cizincem, který by se takovým primátem mohl pyšnit. "Jasně, že mě to láká. Budu se snažit, abych to vyhrál," řekl Kerič po utkání. V něm poslal Liberec v 70. minutě do vedení, když hlavičkou jemně, téměř neznatelně, tečoval centr svého krajana Vulina.

"Ale hlavou jsem to trochu lízl. Kdybych to tečoval moc, tak třeba přestřelím bránu," popisoval s úsměvem Kerič branku, která z něj učinila aktuálního lídra tabulky střelců.V zápase samotném si to prý ani neuvědomil.

"Hlavou mi běželo jen to, abychom to vedení udrželi. Výhra by nám moc pomohla. Před zápasem jsme si říkali, že by i bod mohl být dobrý, ale teď je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce," popisoval chorvatský střelec slušnou češtinou.

"Nedá se nic dělat, příště musíme doma porazit Ostravu," plánoval Kerič. Kerič dnes mohl mít dokonce dvojnásobnou gólovou radost, ale na začátku druhého poločasu svůj sólový únik přesnou trefou nezakončil. "Škoda, chtěl jsem to Blažkovi vystřelit přes nohu, ale on to výborně chytil," litoval Kerič, který si spravil chuť až v 70. minutě.

Dravý forvard netají, že jej pohyb v dostizích o nejlepšího střelce zajímá. "Bude mě to určitě zajímat. Největším soupeřem je asi Huňa," připomněl Kerič příbramského lídra, který nasázel 11 branek, ale na jaře se trefil jen jednou. To Kerič právě po zimní pauze pookřál a šesti brankami se vyšvihl do čela.

"Na kolik gólů se cítím? Těžko říci, na každého může přijít krize, u útočníků to platí zvlášť," zůstával obezřetný. "Hlavní je, aby moje góly pomáhaly Liberci," uvedl vzápětí.

Kerič nemyslí ani na to, že by se měl prostřílet k zahraničnímu angažmá. "Každý fotbalista touží dělat v kariéře kroky dopředu, ale já se teď zajímám o Liberec. Nikam neutíkám, uvidím, co se stane v létě," zůstával nad věcí.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud