14. září 2009 • 17:30

7. kolo: Teplice vedou, Boleslav spasila penalta

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN – Do čela fotbalové Gambrinus ligy se vyhouply Teplice, které dokázaly vyhrát na Slovácku. Zaváhání Jablonce, jenž na Spartě prožil první porážku v sezoně, využil i Baník a posunul se na druhé místo.



V překvapivých výkonech pokračuje Příbram, která si vyšlápla na Plzeň, Slavia si veze bod z Liberce. V pondělní dohrávce sahala oslabená Olomouc po vítězství v Boleslavi, nakonec má aspoň bod.

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům.
Fotbalisté Sparty děkují fanouškům.

Teplice začaly na Slovácku plnit roli favorita hned ve třetí minutě, kdy se trefil Vondrášek, jenže pak se střelecky zadrhly a do hry se dostali domácí.

Jenže ligový nováček si z větší aktivity žádnou výraznější šanci nevypracoval, naopak Severočeši hrozili z brejků. Jeden z nich pak v nastavení využil Mahmutovič a definitivně posunul Teplice do čela tabulky.

Jablonec poprvé padl

Fotbalisté Jablonce zažili v letošním ročníku první porážku. Na Spartě zlobili jen v úvodu, poté už vládli zápasu domácí. A nakonec byl dvougólový příděl pro lídra tabulky ještě milosrdný.

Sparťanský tlak vyvrcholil trefami Kušníra a Wilfrieda ve druhém poločase, další šance domácích zůstaly nevyužity. - Více informací o zápase -

Slavia tlačila, ale veze jen bod

Fotbalisté Slavie si z Liberce odvážejí bod za remízu 1:1. Obhájce titulu měl sice ve druhé půli značnou převahu, ale vítězný gól nepřišel.

Do vedení dostal hosty Belaid, za domácí vyrovnával o devět minut později Gebre Selassie. - Více informací o zápase -

Příbram dál řádí

Podceňovaná Příbram pokračuje v dobrém vstupu do ligy a po remíze se Spartou a výhře nad Olomoucí obrala doma o body i Plzeň, kterou porazila 1:0. Tři body a posun do horní poloviny tabulky jim zajistil kapitán Daniel Huňa.

Naopak hosté, kteří skoro půl hodiny dohrávali bez vyloučeného stopera Davida Bystroně, smutnili po předchozích dvou výhrách. V příbramském týmu slavilo třetí vítězství v sezoně také pět hráčů, kteří dříve oblékali plzeňský dres. - Více informací o zápase -

Baník vydřel hubenou výhru nad Bohemians Praha

Hubené vítězství 1:0 nad Bohemians Praha vydřeli v sedmém kole fotbalisté Ostravy. O výhře rozhodl přesnou hlavičkou zkušený stoper René Bolf. Pražský klub tak v lize stále ještě nikdy nevyhrál na soupeřově půdě.

Domácí do přestávky ještě pár slibných situací nevyužili a ve druhé půli měl více ze hry soupeř, jenž ovšem z platonické převahy nic nevytěžil. - Více informací o zápase -

Kladno poprvé vyhrálo

Kladno si letos poprvé připsalo všechny tři body, když si trochu překvapivě na domácí půdě vyšláplo na Brno. O premiérové výhře Středočechů rozhodl sedm minut před koncem Tatanashvili.

V Kladně bylo rušno už před zápasem, kdy došlo ke střetu brněnských diváků s domácími pořadateli, došlo i na zásah policistů a když se hosté neuklidnili, na konci první desetiminutovky je pořadatelé vytlačili ze stadionu zcela. - Více informací o zápase -

Klokani doma konečně vyhráli

Fotbalisté Bohemians 1905 zlomili v utkání sedmého ligového kola proti Českým Budějovicím 332 minut trvající čekaní na úvodní domácí gól v nové sezoně a připsali si v Dolíčku první výhru v ročníku.

"Klokany" poslal do vedení krátce po hodině hry krásnou střelou Milan Škoda, na konečných 2:0 zvýšil v závěru střídající Jiří Kaufman. Jihočeši prohráli popáté za sebou a propadají se do krize. - Více informací o zápase -

Boleslav zachránila až penalta

Fotbalisté Mladé Boleslavi vybojovali v pondělní dohrávce na domácím hřišti s oslabenou Olomoucí jen bod za remízu 2:2, když Ivo Táborský vyrovnával z penalty až čtyři minuty před koncem.

Domácí sice vedli po brance Kuliče, ale Olomouc, která od 33. minuty postrádala vyloučeného útočníka Hubníka, zápas otočila po trefách Petra a Janotky. Boleslav získala alespoň bod díky proměněné penaltě střídajícího Táborského v 86. minutě.

Výsledky

FK Příbram - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 23. Huňa
- Více informací, online přenos -
- Nazlobený kouč Vrba: Děláme fatální chyby -
- Explzeňský Krbeček: Výhra je satisfakcí -

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 26. Bolf
- Více informací, online přenos -
- Varadi: Snad šel kameraman na párek... -

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:0 (0:0)
Branky: 59. Kušnír, 70. Wilfried
- Více informací, online přenos -
- Komňacký: Na první místo ještě nemáme tým -
- Kušnír: Ten gól byl pro mamku -

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 19. Gebre Selassie - 10. Belaid
- Více informací, online přenos -
- Gebre Selassie: Je to šťastná remíza -
- Slavia se zlobí: Měli jsme kopat dvě penalty! -

Bohemians 1905 - Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 63. Škoda, 86. Kaufman
- Více informací, online přenos -
- Hoftych po první výhře: Očekávání fanoušků jsou veliká -

SK Kladno - 1. FC Brno 1:0 (0:0)
Branka: 83. Tatanašvili
- Více informací, online přenos -
- Nejlepší letošní výkon, těšilo kouče Kladna -

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 3. Vondrášek, 90. Mahmutovič
- Více informací, online přenos -

Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:2 (1:1)
Branky: 23. Kulič, 86. Táborský z pen. - 41. Petr, 55. Janotka
- Více informací, online přenos -
- Den blbec: Kaščáka okradli, zlomili mu nos a přišel o výhru -

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud