Hynek Preisler
28. února 2010 • 17:35

Jablonec vlétl do jara jako uragán a vede tabulku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Jablonec snadno porazil Bohemians 1905. Během prvních deseti minut se trefil dvakrát a o vítězi a poraženém bylo prakticky rozhodnuto. Severočeši vyhráli v této sezoně premiérově o více než jeden gól. Po zaváhání Sparty a Teplic slaví návrat na první místo Gambrinus ligy.



Z podhorského města do celého Česka nahlas zní: „Myslíme to vážně!“ Stačilo úvodní jarní kolo a Jablonec už zase vede ligu. Na první místo se vymrštil ze čtvrté pozice. Zatímco Sparta s Teplicemi zaváhaly a Ostrava hraje teprve v pondělí, Severočeši si snadno poradili s bezzubými Bohemians 1905.

„Je to příjemné. Sice máme zatím ze všech konkurentů nejlepší vstup do jarní části, ale to nám jaro neudělá,“ uvedl jablonecký kapitán Petr Pavlík.

Fanoušky po podzimu čtvrtého týmu šimrala před utkáním s Bohemians 1905 příjemná zvědavost. Vydrží zelenobílým borcům stejná forma, jakou udivovali fotbalové Česko na podzim?

Hned v prvním kole rázně ukázali, že ano. A možná ještě víc. Jablonec sestřelil „klokany“ přesvědčivým skóre 3:0.

Jan Vošahlík z Jablonce vyskočil nejvýše.
Jan Vošahlík z Jablonce vyskočil nejvýše.
„Bohemians před naším zápasem dostali pouhých třináct gólů, takže dát tak dobré obraně tři branky je pro nás jistě dobrou vizitkou a je to i dobrý počin na začátku jarních odvet,“ lebedil si kouč domácích František Komňacký.

Jablonec více než o jeden gól zvítězil v této sezoně vůbec poprvé! Na podzim se ze tří bodů radoval celkem devětkrát. Pokaždé díky tomu nejtěsnějšímu možnému rozdílu. František Komňacký už žertoval, že mu na hlavě brzy nezbude žádný černý vlas. Vždy se o výhru nervoval až do samého konce. Ovšem včera mohl být v klidu hodně brzy.

6. minuta: Hostující Martin Cseh podrazil skvělého Jana Vošahlíka a nařízenou penaltu Petr Pavlík se štěstím proměnil. 9. minuta: Devět gólů nastřílel David Lafata v přípravných zápasech a skvělou formu potvrdil hned v prvním ostrém zápase.

Souhn 17. kola: Teplice napodobily Spartu, Jablonec jde do čela »

„V deváté minutě pro nás utkání prakticky skončilo, protože prohrávat s tak kvalitním soupeřem 0:2 je pro nás hodně složitá situace,“ přiznal hostující trenér Pavel Hoftych. Třetí gól vstřelil s pomocí teče Kovařík. Celý tým pak klasickou „kolébkou“ oslavil narození syna Pavlovi Drskovi.

Jablonečtí se také díky vysoké výhře mohou těšit na borůvkový koláč. „Paní Kubelková, správkyně uklízení na stadionu, nám ho už dlouho slibuje za to, když vyhrajeme o tři góly. Doufám, že už rozmrazuje borůvky,“ těšil se Pavlík.

Jedinou kaňkou na jablonecké radosti bylo nucené střídání Haurdiče. Bosenský hráč ze hřiště hodně ztěžka odkulhal. „Dostal klasického koňara, ale je tak silný, že se ani nepostavil na nohu,“ dodal Komňacký. Haurdič tak v týdnu přijde o reprezentační zápas za Bosnu a Hercegovinu.

FK Baumit Jablonec - Bohemians 1905 3:0 (2:0)

Branky: 6. Pavlík z pen., 9. Lafata, 69. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš - Hojsík, Košec. ŽK: Ibragimov (Bohemians 1905). Diváci: 4812.

Jablonec: Špit - Krejčí, Drsek, Huber, Jablonský - Haurdič (82. Michálek), Loučka, Pavlík, Kovařík (70. Jarolím) - Vošahlík (78. Pekhart), Lafata. Trenér: Komňacký.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Štohanzl (71. Moravec), Kaufman (61. Ibragimov), Róth (46. Bartek), Pávek - Škoda, Bálek. Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud