8. května 2010 • 22:37

Jarolím: Titul? Dávám tomu padesát procent!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou z ústředních postav fotbalistů Baumitu Jablonce při výhře ve 29. kole první ligy v Edenu nad Slavií Praha 3:0 byl Marek Jarolím. Pětadvacetiletý záložník, který ještě v prvním kole dal za Slavii branku Mladé Boleslavi, ale poté s ním bývalý trenér Slavie, jeho strýc Karel, přestal počítat a tvůrce hry odešel na sever Čech. S Jabloncem nyní ztrácí před posledním kolem bod na vedoucí Spartu a druhý Baník a sám vidí padesátiprocentní šanci na titul.



"Dnes vyhrála chytrost. Pekhart u prvního gólu akci zakončil neskutečně fotbalově a ještě k tomu účelně. Ale i Lafatova patička do protipohybu obránců byla neskutečně chytrá. Já pak běžel na Vaniaka trošku ze strany, abych ho z branky vytáhl. Jako v hokeji...," řekl Jarolím ke svému gólu, kterým zvyšoval na 2:0. "Rozhodla naše motivace, chtěli jsme moc vyhrát," přidal.

Po remíze s Teplicemi v minulém kole byl prý dost zklamaný. "Nálada byla všelijaká. Teď ale v titul věřím, dávám tomu až padesát procent," řekl k boji o mistrovský titul fotbalista, který může myslet na jeho obhajobu, jelikož loni slavil se Slavií. Rozhodně ale proti Českým Budějovicím neočekává lehký zápas.





"Vím, že to lidé neslyší rádi, ale je to hrozně ošidné. Vždyť České Budějovice remizovaly v Plzni, vyhrály v Boleslavi a v Ostravě. Jde o strašně nepříjemného soupeře. Ale snad konečně přijdou lidi, třeba bude i vyprodáno," přeje si před závěrečným kolem.

"Může se stát všechno, nejprve ale musíme vyhrát. Baník v Příbrami prohrál v poháru a Příbram je doma vážně silná. Tam se nehraje dobře. No a Sparta má Teplice, které určitě chtějí také do Evropy. A jedině vítězství jim dává naději. Navíc Sparta bude určitě hodně nervózní," hodnotí šance Jarolím.

S některými svými bývalými spoluhráči se prý před utkáním se Slavií hecoval. "Volal jsem si s Hubáčkem a Jardou Černým. Oba mi říkali, že mají chuť nás sejmout za vyřazení z poháru," pokračoval Jarolím, pro nějž prý po odchodu kapitola Slavia skončila. "V Jablonci jsem našel, co jsem si představoval. A ke Slavii se nevracím. Mužstvo má ale Slavia dobré, dostatečně silné. Momentálně však procházejí krizí. Její řešení je v kompetenci jiných. Já nikomu radit nebudu," pokračoval Jarolím na dotaz, co stojí za současným trápením sešívaných.

Konec sezóny si prý užívá nadmíru. "Je mimořádné, fantastické, že jsme ve hře o titul. Přeci jen je Jablonec skromnější klub. Všechno se odehrává ve skromnějších podmínkách, o to hezčí takový úspěch je," řekl Jarolím, který si je vědom, že jeho i spoluhráče čekají tučné prémie. "O Peltovi se ví, že když se daří, tak je velmi štědrý. On je srdcař a užívá si současný úspěch. Věřím, že nás čeká štědrý konec. Nejen v lize, pro něj je dobrý i pohár," dodal Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud