Jonáš Bartoš
8. srpna 2010 • 20:49

Koncert i bez Řepky! Sparta zlomila prokletí

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez Řepky je Sparta poloviční. Bez svého kapitána neumí vyhrávat. Bez něj to prostě nejde. Tyhle věty na Letné po utkání s Ostravou snad už konečně přestanou poslouchat. Tentokrát si bez svého vůdce, který si odpykává třízápasový trest za plivanec na Volešáka ze Slovácka, sparťané poradili. Zásluhou dvou gólů Wilfrieda, penalty Kladrubského a dělovky Pamiče porazili Baník 4:0 a poprvé v lize předvedli hru hodnou obhájce titulu.



Jakmile Tomáš Řepka není na hřišti, Letenští vyhlašují stav ohrožení. Sparťanský vůdce chyběl v prvním kole v Hradci – a Sparta prohrála 1:2. Řepka nenastoupil ani v Českých Budějovicích - a Sparta prohrála 0:1.

Nebo stačí připomenout loňské předkolo Ligy mistrů s Panathinaikosem Athény, kde Sparta vybouchla 0:3. A opět bez svého kapitána…

Fanoušci ho milují, spoluhráči maximálně respektují. Ač proti Ostravě kvůli trestu nemohl nastoupit, domácí kotel skandoval jeho jméno.


Tomáš Řepka je zkrátka symbolem současné Sparty. Někým nenáviděný, většinou letenských příznivců milovaný.

„Když chybí Řepka, Sparta je poloviční,“ tvrdil i fotbalový internacionál Ladislav Vízek. Po duelu s Baníkem Ostrava na toto pravidlo můžete zapomenout. I bez svého vůdce Sparta excelovala a Baník naprosto rozebrala.
Erich Brabec se raduje z prvního gólu v síti Baníku
Erich Brabec se raduje z prvního gólu v síti Baníku

Řepku na místě stopera bez problémů zastoupil mladík Hejda, role šéfa obrany se perfektně zhostil Erich Brabec. Nutno podotknout, že ostravští útočníci zadní řady Sparty příliš neprověřili. Baník po prohře s Mogilevem znovu selhal, na Letné totálně vyhořel.

O jasném vítězství Sparty rozhodla skvělá ofenziva domácího týmu. Zejména trojice Kucka, Wilfried, Sionko hostující obranu v prvním poločase několikrát rozebrala. Wilfried dal dva góly, Sionko mu na první krásně přihrál. A Juraj Kucka po celý zápas vládl středu hřiště.

Nažhavená Sparta zápas proti třetímu celku loňské sezony naprosto ovládla. Čtrnáct tisíc diváků aplaudovalo ťukesu domácí jedenáctky, která Baníkovce odsoudila do role statistů.
Ostravský smutek: (zleva) Hušbauer, Frejlach a ZeherFoto Barbora Reichová (Sport)


Když na začátku druhé půle zvýšil z penalty na 3:0 Kladrubský, proměnila Sparta utkání ve vlastní exhibici, Baník navíc přišel o Varadiho, který viděl po sestřelení Hohenedera druhou žlutou kartu.

Skvělé představení ještě v nastavení podtrhl Pamič, který po parádním sprintu přes více než půlku hřiště zamířil přesně k tyči a uzavřel na konečných 4:0.

Vítězství bez Řepky musí mít pro Spartu velký psychologický efekt. Hráči si dokázali, že jejich vůdce není všemocný šaman, bez kterého to nejde.

A to se jim pro další ligový duel v Příbrami, kde Řepka ještě nenastoupí, bude sakra hodit. Stejně jako pro jiné zápasy, ve kterých lídr Sparty bude z nějakého důvodu chybět.

Sparta Praha - Baník Ostrava 4:0 (2:0)
Branky:
14. a 38. Wilfried, 49. Kladrubský z pen., 90+1. Pamič. Rozhodčí: Kocourek - Večeřa, Urban. ŽK: Sionko, Hejda - Varadi, Neuwirth, Marek. ČK: 64. Varadi. Diváci: 14.050.
Sparta: Blažek - Kladrubský, Hejda, Brabec, Pamič - Hoheneder - Sionko (59. Žofčák), Matějovský, Kucka, Kadlec (75. Zeman) - Wilfried (79. Lačný). Trenér: Chovanec.
Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Neves, Šmejkal - Frejlach - Lukeš (58. Zeher), Marek, Greguš (46. Hušbauer), Pilík (80. Fantiš) - Varadi. Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud