Jakub Konečný
26. září 2010 • 16:05

5 důvodů, proč Slavia neodvolala Jarolíma

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANALÝZA - Spoustu, zřejmě většinu slávistických fanoušků, přešla chuť k nedělnímu obědu. Těsně před ním totiž vyšlo najevo, že vedení klubu rezignaci trenéra Karla Jarolíma nepřijalo. Nelogický krok? Dost možná. Najdou se však i argumenty podporující toto kontroverzní rozhodnutí. Portál iSport.cz nabízí pět z nich.



1. Vztah Rosen - Jarolím
Podnikatel Tomáš Rosen je podle poslední oficiální informace na toto téma většinovým vlastníkem klubu. I když se mluví o tom, že to není pravda, vystupuje tak. O všem podstatném rozhoduje právě on.

Více o majitelích Slavie čtěte zde »

Proto výsledek včerejšího nočního jednání slávistických špiček nepřekvapil, pro Rosena je totiž Karel Jarolím trenérský bůh. Během dlouholeté spolupráce se dostatečně přesvědčil o jeho kvalitách, naprosto mu důvěřuje – a jiného kouče prostě nechce. Tečka.



2. Trpělivost růže přináší

Experti i laici svorně žehrají na to, že v českém fotbale se nepracuje koncepčně. Tedy že trenéři nemají dost času na uplatnění svých vizí a nápadů. A hle – když v jednom klubu tvrdošíjně za svým stratégem stojí, je to zase špatně. Jak dlouho přitom trvalo Alexi Fergusonovi, než konečně něco s Manchesterem United vyhrál?

Nebo proč šéfové Arsenalu nevykopnou Arséna Wengera, jehož tým čeká už pět let marně na jakoukoli trofej? V obou případech se přitom trpělivost vyplatila, vyplácí a bude vyplácet.

3. Finanční situace klubu
Nový trenér by chtěl určitě nejpozději v zimě nějaké zvučné posily. Slavia přitom bude muset v horizontu měsíců uhradit dluh 100 milionů korun, takže skutečně nemá na rozhazování. O tom ostatně svědčí i fakt, že v létě nepřivedla gólového útočníka, jehož absence má na jejím současném postavení rozhodující podíl.

Kouč Slavie má v současnosti zkrátka jasné a náročné zadání – musí si vystačit se současným kádrem a doplňovat jej odchovanci nebo hráči za babku. A pro takovou situaci je Jarolím ideálním řešením, což už jednou v Edenu bravurně prokázal.

4. Respekt, prosím!
Je až zarážející, jak rychle Jarolím ztratil respekt. Vždyť přece mu snad nikdo nemůže upřít to, že byl strůjcem nejkrásnějších let Slavie v její poválečné historii. Dvakrát s ní získal titul, vydělal jí spoustu peněz, vrátil jí sebevědomí (možná až moc) a především ji konečně provedl přes ošidná předkola do hlavní soutěže Ligy mistrů. Jistě, udělal taky spoustu kopanců a na současné mizérii má možná hlavní podíl, ale to přece není licence ke sprostým nadávkám a dokonce výhrůžkám na jeho adresu.



5. Nejsou lidi

Pokud by přes vše výše zmíněné skutečně mělo dojít ve Slavii ke změně na trenérském postu, otázka by zněla: Kdo za Jarolíma? Dušan Uhrin mladší už potvrdil, že by případně měl zájem. Poslední roky jeho kariéry však mluví proti němu. V rumunské Kluži vyhořel, neuspěl ani ve svém druhém angažmá v Mladé Boleslavi. A nyní dostal vyhazov z kyperského AEL Limassol. Pro všechny tři jeho štace přitom platilo: nečitelný herní rukopis a sotva průměrné výsledky.

Ani sázka na Petra Radu by nebyla žádná tutovka. Ačkoliv jeho nepovedená anabáze u reprezentace skončila už před osmnácti měsíci, žádnou pořádnou nabídku Rada za tu dobu nedostal. A to se skutečně kvalitním trenérům přece nestává. Kouč jedenadvacítky Jakub Dovalil je zase zatím absolutně bez zkušeností z klubového fotbalu a Pavla Vrbu by z Plzně mohla v nynější situaci lákat možná tak Barcelona, nikoli však Slavia. Ta si musí vystačit s Jarolímem.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Kisel problém v kouči Jarolímovi nevidí
Kisel problém v kouči Jarolímovi nevidí

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud