21. listopadu 2010 • 18:58

Chovanec: Kweuke a Wilfried? Nebylo to ideální

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský trenér Jozef Chovanec byl spokojen s výsledkem a stažením náskoku Plzně, ovšem za výkon své hráče chválit nebude. "Po dlouhé době jsme porazili České Budějovice, ale znovu se ukázalo jak je to pro nás nepříjemný soupeř. Zápas to nebyl ničím výjimečný, snad jen dalšími dvěma góly našich útočníků," připomněl prodlouženou sérii Bonyho Wilfrieda a Léonarda Kweukeho.



Ani s nimi ale nebyl dnes zcela spokojen. "Dávají góly, to je pro nás důležité a je to určitě i zpestření pro celou ligu. Na druhou stranu ne vždy hrají podle našich představ, mají ještě řadu nedostatků a také dnes to nebylo zcela ideální. A na Wilfriedovi se i projevilo, že v týdnu hrál celý zápas za reprezentaci," uvedl letenský kouč, který udělal v sestavě řadu změn.

"Adiaba nehrál minule dobře, a tak se urychlil návrat Kušníra, Kladrubský zase celý týden netrénoval kvůli silnému nachlazení, tréninkový výpadek byl znát u Kucky," řekl Chovanec.

Největší radost mu dělá, že místo dvanácti bodů ztrácí jeho svěřenci na Plzeň už pouze čtyři body. "Stále jsme říkali, že se musíme dívat především na sebe a to platí nadále. Samozřejmě čtyři body už jsou lepším východiskem před zimou, ale do konce soutěže zbývá pouze třináct kol," připomněl Chovanec, že jeho tým stále nemá v cestě za obhajobou zdaleka vyhráno.


Hostující Jaroslav Šilhavý očekával velkou sparťanskou snahu rychle zlomit odpor jeho týmu. "Po prohře Plzně jsem tušil, že Sparta bude mít ohromnou motivaci stáhnout náskok na ligové čelo. Potvrdilo se to, navíc se do sestavy vrátili Kucka s Kušnírem, k tomu jsme museli uhlídat oba africké útočníky. Nějaký čas se nám to dařilo, ale pak jsme zbytečnou chybou Spartě vedení sami nabídli," připomněl první gól po propadnutí ve středu obrany.

Na dva letenské střelce hráče připravoval, přesto se nakonec stejně prosadili. "Možná nám chybělo ještě více důrazu, možná by někdy bylo lepší než se na ně nalepit v pravou chvíli o krok ustoupit a více zdvojovat," uvedl někdejší stoper, jak se snažil svým hráčům poradit před nejproduktivnější dvojicí ligy.
Kamera nad trávníkem na Letné zabírá vítězný domácí tým
Kamera nad trávníkem na Letné zabírá vítězný domácí tým

Wilfriedovi se dlouho příliš nedařilo, ale pak vstřelil nádherný gól a rozhodl o vítězství. Jakoby se na jeho výkonu odrazila únava z cestování na reprezentační utkání v Polsku.

"To k fotbalu patří, i když samozřejmě to cestování nikdy není příjemné. Museli jsme ten západ vydřít, i kdyby se nám nedařilo, protože přiblížit se na čtyři body Plzni je před zimou výborné," liboval si útočník z Pobřeží slonoviny.
Připustil však, že únavu už dnes opravdu cítil.

"Chtěl jsem po gólu přidat nějaké nové tanečky, ale abych se přiznal, už jsem na ně ani neměl sílu," vysvětlil, proč nevyslyšel volání spoluhráče Kweukeho po tradiční oslavě.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud