6. února 2012 • 11:27

Švýcaři brání Pergla: Sparta hrála surově, duel jsme ukončili my

Autor: pj, sh
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Verze Sparty se ohledně předčasného ukončení zápasu s Bellinzonou ani v nejmenším neshoduje s verzí švýcarského soupeře. Ten totiž tvrdí, že rozhodnutí přerušit zápas a rozejít se učinil její předseda klubu. Ani slůvko o rasismu… Jak to tedy je?



Verze Sparty: Ukončili jsme zápas, protože hráč soupeře Pavel Pergl rasisticky urážel Leonarda Kweukeho.

Verze Bellinzony: Ukončili jsme zápas, protože Sparta se na hřišti chovala nesportovně a dopouštěla se řady agresivních faulů.

Čemu věřit? Těžko říct, ale jedno jisté je: někdo lže.

Sparta tvrdí, že v zápase nemohla pokračovat kvůli ostudnému a rasistickému chování Pavla Pergla. Bellinzona se v prohlášení na svém webu o ničem takovém nezmiňuje a píše, že rozhodnutí ukončit zápas udělal její předseda klubu Giulini.

„Rozhodl na základě nesportovní hry Sparty. Ta se neuměla vyrovnat především s naší rychlostí a dopouštěla se agresivních faulů,“ napsal švýcarský klub.

O faulech hovořil už v rozhovoru pro deník Sport i samotný Pergl, který zdůraznil, že hráči Sparty dostali během dvaceti minut čtyři žluté karty.

„Pomalu se nedotkli balonu, všichni sparťani mi připadali nervózní, podle mě je to hlavně kvůli panu Hřebíkovi. A Kweuke? Pořád se snažil faulovat. Jen potřeboval pro svoje chování nějakou výmluvu,“ naráží český obránce na nařčení z rasismu.

To však Hřebík odmítá a svému svěřenci Kweukemu vyjádřil podporu. „Je nám stydno za ubohost českého hráče, který Lea opakovaně rasisticky urážel, protože na něj po sportovní stránce neměl,“ řekl manažer Sparty.

 

Vyjádření švýcarského klubu AC Bellinzona:
Přípravné utkání se Spartou Praha bylo ve  40. minutě za stavu 0:0 ukončeno. Rozhodl tak předseda klubu Giulini, jenž stál u prostranní čáry, na protest proti nesportovní hře soupeře.

Naši hráči byli v prvním poločase lepší, především s rychlostí se soupeř neuměl vyrovnat a čelil jí surovou hrou (jeden údaj stačí pro objasnění situace: Magnetti byl za 40 minut nejméně 13x faulován).

Po jedné další epizodě – faul na našeho hráče, jemuž předcházely dva další ataky ze strany soupeře, se utkání přerušilo na pět minut. Jelikož atmosféra byla nadále hodně vzrušená, bylo doporučeno ukončit utkání.

Potyčku mezi Perglem a Kweukem se snažili hasit všichni
Potyčku mezi Perglem a Kweukem se snažili hasit všichni

Vstoupit do diskuse
34

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud