Michal Petrák
7. února 2012 • 04:59

Pergl: Hřebík je lhář, žena už kontaktovala právníka

Autor: Michal Petrák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouhých čtyřicet minut trval přípravný duel fotbalistů Sparty se švýcarskou Bellinzonou. Poté oba týmy odmítly v utkání pokračovat. Podle Letenských i kouče Hřebíka kvůli rasistickým urážkám českého fotbalisty Pavla Pergla směrem ke Kweukemu, Švýcaři se zase ohánějí brutální hrou lídra české ligy. „Hřebík je neuvěřitelný lhář, Moje manželka už kontaktovala právníka a možná podnikneme nějaké kroky,“ brání se nařčení bývalý hráč Sparty.



Pergl nepopírá slovní konflikt mezi ním a Kweukem, ale trvá na tom, že v ostré výměně názorů se neobjevilo nic rasistického.Podle zdrojů deníku Sport však měl Pavel Pergl na sparťanského útočníka křičet, že je „fucking monkey“ a „nigger“ (zas... opice a negr).

„Řekl jsem mu You fucking shit (Ty zku…né ho..o)! A You fucking bastard (Ty zku…ný bastarde) – ale to není nic rasistického, to mi on taky řekl desetkrát,“ hájil se Pergl po skončení nedělního utkání. A tím rozhodně končit nehodlá. „Možná podnikneme nějaké kroky. Vyloženě mi poškodili jméno. Je to něco neuvěřitelného,“ říká nespokojený Pergl.



Sparta tyto konkrétní termíny potvrdit nechce, nicméně svému útočníkovi věří, že hrubou rasistickou urážku slyšel. "Je nám stydno za ubohost českého hráče, který Lea opakovaně rasisticky urážel, protože na něj po sportovní stránce neměl," uvedl na stránkách klubu generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík.

„Hřebík je neuvěřitelný lhář a Matějovský skáče, jak on řekne. A Kweuke nemá jinou omluvu. S tímhle rasistickým podtextem přišli až patnáct minut po tom. Ne hned – až se zpožděním. I náš trenér mi říkal, že to je jasná a jediná omluva, na co to můžou hodit, nešetří svého bývalého zaměstnavatele čtyřiatřicetiletý fotbalista.



Fotbalisté Sparty a Bellinzony se snaží odtrhnout Pavla Pergla a Leonarda Kweukeho
Fotbalisté Sparty a Bellinzony se snaží odtrhnout Pavla Pergla a Leonarda Kweukeho


Vstoupit do diskuse
22

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud