Karel Häring
18. prosince 2012 • 05:30

Paclík: Takovou nabídku za Tecla už Jihlava nikdy nedostane

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel fotbalové Viktorie Plzeň Tomáš Paclík je přesvědčen, že žádný jiný klub nenabídne Vysočině Jihlava teď ani v budoucnu vyšší částku za jejího útočníka Stanislava Tecla. Zároveň věří, že „nepřestřelil“ a suma je adekvátní.



Viktoria Plzeň v pátek předložila vedení Vysočiny Jihlava oficiální nabídku na Stanislava Tecla. Podle zdrojů Sportu by částka měla přesáhnout hranici dvaceti milionů korun, což by z dvaadvacetiletého útočníka udělalo jednoho z nejdražších hráčů v rámci Gambrinus ligy za poslední roky.

Tomáš Paclík, šéf plzeňského klubu, odmítá potvrdit, jakou sumu je Viktoria ochotna zaplatit, je ovšem přesvědčený, že momentálně Jihlavě nikdo nenabídne za autora deseti ligových gólů víc.

„Nechceme platit nesmyslné částky, ale ta, kterou jsme nabídli, je podle nás adekvátní. Odpovídá výjimečnosti tohoto hráče, jeho vhodnosti pro náš herní styl, stejně tak pro pozici, kterou potřebujeme posílit. A suma je taková, že ji podle mě nedostane Jihlava od nikoho jiného, ani ze západní Evropy. A to ani dnes a ani v budoucnu,“ řekl Paclík.

Šéf plzeňského fotbalového klubu Tomáš Paclík věří, že lepší nabídku už Jihlava na Tecla nedostane... Šéf plzeňského fotbalového klubu Tomáš Paclík věří, že lepší nabídku už Jihlava na Tecla nedostane...Foto Jaroslav Legner (Sport)

Majitel Viktorie se nebojí, že by klub neobvykle vysokou částkou příliš riskoval. „Dal jsem podmínky, které považuju za rozumné jak pro nás, tak pro druhou stranu,“ uvedl s tím, že nejde jen o konkrétní sumu, ale o celkové podmínky transferu, včetně procent z případného dalšího přestupu.

Jihlava se zatím k nabídce nechce vyjadřovat, doposud jasně preferovala variantu s Teclovým setrváním v klubu i v jarní části, kdy ji zřejmě čeká boj o záchranu.

Podle Paclíka prý existuje i možnost, že by bývalý reprezentant do jednadvaceti let mohl zůstat ještě na hostování ve svém současném týmu, ovšem vidí to jako chybné řešení pro všechny tři strany.

„Podle mě je špatné jak pro Jihlavu, tak pro nás i Tecla. Nedali bychom za to tolik peněz a chceme ho už pro jarní část,“ uvedl s tím, že už během úterý by rád zjistil stanovisko Vysočiny.

Rozhovor s Tomášem Paclíkem čtěte v úterním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud